Deprese a zmar: Mladík se chtěl otrávit výfukovým plynem

Chybělo málo a sebevražda se povedla
 

Chybělo málo a stala by se obrovská tragédie. Začátek roku bohužel není jen o klidu, lidé se často uchylují k sebevraždám. Pětadvacetiletý mladík z Nymburska málem přišel o život, když se o to pokusil dost krutým způsobem.

Deprese a černé myšlenky, i to je začátek roku. Právě tehdy si může člověk připadat osamocený, má pocit, že ho nikdo nemá rád a nic se mu nedaří. Nemálo lidí proto spáchá sebevraždu právě v tomto období. Jeden takový případ se málem stal na Nymbursku, kdy se ztratil sotva pětadvacetiletý mladík. Přežil jen díky skvělé a rychlé práci policistů.

Pátračka se po něm spustila ve chvíli, ho jako pohřešovaného nahlásila jeho matka. Podle posledních poznatků se měl mladík vyskytovat někde na pomezí okresů Kolín a Nymburk, přesněji ale nikdo nevěděl. Šlo tedy i o intuici a štěstí. 

Policisté prohledávali okolí Sokolče a Vrbové Lhoty, poté byl pátrací okruh ještě rozšířen i do okolí obce Kluk poblíž dálnice D11. Náhle policejní hlídka spatřila odstavené auto. Mladík tady ale rozhodně nebyl na výletě.

Auto mělo z výfuku vyvedené tři plastové trubky, které byly přes zadní víko kufru zavedeny dovnitř prostoru automobilu, kde mladík spočíval. Bylo tak jasné, že šlo o plánovanou sebevraždu. Pak už museli policisté zasáhnout rychle, muže z auta ihned vytáhli a zachránili mu život.

Na konci roku se dějí vůbec zajímavé věci. "Nemůžeme to řešit jinak?" ptal se opilý řidič a nabízel policistům 50 tisíc...