Nejvíc aut na střechách a v příkopech? Dnes "vyhrává" okolí Kutné Hory

 

Ledové počasí znamená námrazu a ledovku na silnicích. Snadno vznikají nebezpečné nehody, které mohou končit smrtí. Na Kutnohorsku, které je na tom ve Středočeském kraji možná nejhůř, jsou kvůli tomu některé silnice úplně uzavřené.

 

I když přes noc policie na Kutnohorsku žádné dopravní nehody neevidovala, před půl osmou ráno došlo k havárii dvou automobilů na Kaňku. Další nehoda byla nahlášená v Uhlířských Janovicích. Nikdo naštěstí nebyl zraněn, opatrnost je ale na místě. "Šlo o menší "ťukance" osobních vozidel," potvrdila mluvčí kutnohorské policie Vendulka Marečková.

Kam se nedostanete?
Kolínsko a právě Kutnohorsko tak celý den hlásí řadu aut na střechách a v příkopech. Během několika málo kilometrů zde šlo napočítat klidně až osm nehod. Většinou auto nestálo na čtyřech kolech nebo mělo čumák zapíchnutý do svahu.
 

Cestáři ráno nasadili zhruba 150 sypačů, vyjížděli k 26 nehodám a ve 31 případech se podíleli na zprůjezdnění silnic.

Není náhodou, že se na Kutnohorsku uzavíraly některé komunikace. Úsek mezi obcemi Rašovice a Jindice projet nezkoušejte, je tam zákaz vjezdu. Na silnici je ledovka stejně jako v části Jindice-Hatě. Ani tam se tedy nedostanete. Další vozovky jsou sice sjízdné, ale jen s nejvyšší opatrností, a pokud nemusíte, na silnice nižších tříd nejezděte. Jak ale ukazují snímky ve fotogalerii, bourá se úplně všude.

Důležité!

  • Mokrá silnice je 2x více kluzká než suchá silnice.
  • Zasněžená silnice je 2x více kluzká než mokrá silnice.
  • Silnice s náledím je 2x více kluzká než zasněžená silnice.
  • Brzdná dráha zimní pneumatiky je při 50 km/hod poloviční ve srovnání s letní pneumatikou.