Co se chystá v Lysé nad Labem tento rok? Obchvat města a nová trať Lysá - Čelákovice

Co bude za rok 2017 Lysá nad Labem zlepšovat a na co se můžete těšit?
 

Město Lysá nad Labem má od minulého roku nové vedení, vystřídal se tu jak starosta, tak i místostarosta. Co bude v roce 2017 Lysá nad Labem zlepšovat a na co se můžete těšit?

Židle starosty se zakývala už v polovině června minulého roku, Jiřího Havelku na vystřídal Karel Otava. Čtěte: Zvrat na zasedání zastupitelstva: Lysá nad Labem má nového starostu. "Byl zvolen nový starosta, místostarosta a dovolena rada města. To byl první a nejdůležitější krok, který vedl po více než osmi měsících k zajištění standardního chodu města a stabilizaci jeho vedení," říká současný starosta Lysé nad Labem Karel Otava. 

Do čeho investovat? Na prvním místě je obchvat města
"Dalším důležitým krokem bylo vytvoření odboru městského investora. S příchodem nových zaměstnanců byl napraven nepochopitelný stav na úseku investic, kde musíme řešit nejvíce problémů. Dáváme dohromady potřebné dokumenty a zajišťujeme co nejlepší součinnost se Středočeským krajem na velkých investicích, které se připravují. Jde o rekonstrukci nadjezdu nad železnicí, rekonstrukci ulic Mírová a ČSA, rekonstrukci křižovatek pod nadjezdem a ve Dvorcích a v neposlední řadě přípravu výstavby druhé etapy obchvatu města," dovává.

Už teď se některé rekonstrukce podařilo dokončit. Podařila se rekonstrukce ulice Spojovací, Zámecká zeď a výměna pouličních svítidel za úsporná LED svítidla v celkovém počtu 233 kusů. 

Na co se můžete těšit v roce 2017? 

  • Rekonstrukce se dotkne vlaku. Město usilovně pracuje na rekonstrukci vlakové trati. Ve spolupráci se Správou železniční dopravní cesty se připravuje rozsáhlá  rekonstrukce vlakové stanice a trati Lysá nad Labem – Čelákovice, a to včetně nového železničního mostu přes Labe. 
  • Obnovení krajského projektu výstavby nového domova důchodců. 
  • Projekt nové víceúčelové sportovní haly, mateřské školy v Drážkách a tělocvičny u školy v Litoli.
  • Vodovod a kanalizace v Byšičkách, kde se povedlo získat dotaci.
  • Dokončení kanalizace ve Dvorcích, na kterou bude vedení města také usilovat o dotaci.
  • Pokud se povede získat dotaci, tak se postaví parkovací dům pro kola. Pokud ministerstvo dotaci neschválí, Lysá stavět nic nebude.
Chcete se na něco zeptat starosty? Můžete 19. ledna na prvním večeru z cyklu „Zeptejte se starosty“ od 18.00 hodin ve velké zasedací místnosti Městského úřadu.