Po ruském kole je tu další šílenost? Praha 5 chce vybudovat sjezdovku

Chtěli byste si v Praze zalyžovat?
 

Umíte si představit, že by se dalo v Praze lyžovat tak, jako třeba ve Špindlu? Praha 5 přišla s myšlenkou, že by v Motole vedle autokempu postavila sjezdovku. Je to reálná vize nebo jen další šílená fikce, jakou byl třeba nápad postavit na náplavce obří ruské kolo?

Milovníci lyžování jásají! Minimálně ti, kteří jsou z Prahy a nejbližšího okolí. Mít v Praze regulerní sjezdovku se vším všudy, to by přeci byla paráda. Otázkou však je, jestli to ze strany Pardnice Prahy 5 není jen takové plácnutí, kterým by se vedení městské části zalíbilo potencionálním voličům. 

Na druhou stranu je fakt, že, řekněmě velmi odvážně, myšlenk podobného typu z Prahy 5 už přilétly. Stačí si vzpomenout na záměr vybudovat na náplavce ruské kolo. Naštěstí pro většinu lidí to zřejmě zůstane jen v hlavách některých politiků. Proti je jak primátorka Andriana Krnáčová, opoziční zastupitelé, tak i památkáři. 

Sjezdovka je ale něco jiného. Za prvé proto, že v Motole už kdysi byla, dokonce jsou tam ještě sloupy od původního vleku. Háček je však v tom, uvažované pozemky jsou v soukromém vlastnictví. "Majitel chce chce jít cestou sportovního vyžití. Takže jednáme o tom, jak to udělat," potvrdil místostarosta Lukáš Herold. 

Poručí sněhu a zimě?
Pak je tu ale faktor, který Praha 5 nemůže nijak ovlivnit - počasí. I když, na příkladu Ruska, které v případě nepříznivého počasí v průběhu vojenských přehlídek dokáže poručit větru i dešti, by šlo vyřešit i tohle. Kdyby tedy radnice měla zbytečných pár desítek milionů korun a vedl ji někdo jako Vladimir Putin. Zřejmě tedy nakonec zůstane modlení se, aby něco napadlo. Pokud by se projekt samozřejmě opravdu realizoval.

Ani tady se ovšem zastupitelé netváří příliš nadšeně. Podle Lukáše Budína je to po ruském kole jen další fantasmagorie. "Hlavním vlekařem bude pan starosta, prodavači lístků vážení členové rady. Druhá trať by mohla být na kopci u sklády, konečně by se tak využila."