Pomozte lidem bez domova v tuhých mrazích. Darujte nocleženku

Každou zimu hrozí mnoha lidem bez domova smrt mrazem
 

Co se stane lidem bez domova, když jsou venku v -20 stupních Celsia? Mohou mít omrzliny, kvůli kterým mohou později přijít o končetiny. Nejhorší jsou nohy a ruce, které následkem omrzlin mohou časem zčernat a je nutné je amputovat. Darováním nocleženky tak můžete bezdomovci zachránit život.

Zima je tuhá a je zde velké nebezpečí omrzlin nebo třeba propadnutí se pod led z nerozvážnosti. Nejohroženější jsou ale samozřejmě lidé na ulici, kteří nemají kam jít. Lidé bez domova mají každou zimu těžkou, tentokrát jsou ale opravdu silné mrazy. Taková zima v Česku posledních 5 let nebyla. Zatímco vy máte nohy v teple, bezdomovci mohou skončit až s amputací končetin.

Bezdomovci mívají těžké osudy, možná ani nevíte jak moc velká náhodou skončíte na ulici. Poznejte příběh Václava Šímy, který žije v Praze pod Hlávkovým mostem i se svým psem

"Zakoupením takzvané NOCLEŽENKY v hodnotě 100 korun podpoříte konkrétního člověka bez domova, který tak bude moci díky vašemu daru strávit noc v teple v noclehárně Armády spásy," říká Jakub Roun na webových stránek Armády Spásy. "Budeme si vážit i jakéhokoliv příspěvku nad rámec této základní částky, získané finance použijeme na služby pro lidi bez domova," dodává.

Nocleženku můžete snadno darovat online na stránkách Armády Spásy, kdy vaše pomoc může být pro člověka bez domova opravdu rozhodující. Právě teď, když udeřily silné mrazy, je bezprostřední přečkání noci v teple nezbytné pro zachování lidských životů. 

Jak je to s bezdomovci v zimě? Je možné jim nějak pomoci? Na to jsme se zeptali sociálního pracovníka. Lidem můžete darovat také jídlo. V Praze je k tomu určená veřejná lednice na Praze 4 na Pankráci, můžete se ale za bezdomovci vypravit i osobně a něco jim donést.