Žena venčila psy bez vodítka, kolemjdoucí ji bodnul do ruky

Pes pána bránil, bohužel i před záchranáři
 

Je neuvěřitelné, čeho jsou někteří lidé ze vzteku schopni. V pražských Modřanech došlo k vážnému napadení, když se neznámému muži nelíbilo, že pejskařka pustila své psy na volno. Napřed jí vyhrožoval, pak ji bodl nožem do ruky. 

Když si vyšla sedmašedesátiletá žena vyvenčit psy nedaleko Modřanské rokle, ani ve snu by ji nenapadlo, že pojede z procházky rovnou do nemocnice. Ve čtvrtek po poledni pejskařka venčila své psy tak jako obvykle, když na ni zaútočil neznámý muž podobného věku. Nejdříve vyhrožoval, že zabije psy a pak i ženu. Pak vytáhl nůž a bodl ji do předloktí. Žena byla zranená, odešla domů a přivolala si záchranku, která ji odvezla do nemocnice. 

"Do Modřanské rokle ihned vyjela pátrací akce po útočníkovi, vzhledem k obtížně dostupnému terénu vyrazili policisté i na koních," uvedl tiskový mluvčí policie Jan Daněk. Ti do několik desítek minut muže našli a zadrželi. Zajistili u něj i nůž dlouhý 35 centimetrů, kterým na ženu zaútočil. 

"Při výslechu se jednašedesátiletý muž doznal k činu. Proto proti němu bylo hned zahájeno trestní stíhání pro trestné činy těžké ublížení na zdraví, nebezpečné vyhrožování a výtržnictví, za což v případě odsouzení hrozí trest až deset let odnětí svobody. Policisté zároveň podali podnět na jeho vzetí do vazby, o čemž bude rozhodovat soud,“ dodal Daněk.

Klíčová slova: