Stovky běžkařů zaplavily Chuchli, poradí i Kateřina Neumannová

 

Po vydatném sněžení vyrazily stovky běžkařů na chuchelské závodiště, podmínky k lyžování jsou totiž ideální. Ski Park Velká Chuchle o víkendu už pošesté otevřel brány milovníkům zimy a vzhledem k počasí to vypadá, že tak zůstanou minimálně pár týdnů. 

Dvě sněžná děla zde nepřetržitě chrlí umělý sníh a v kombinaci s čerstvým prašanem se podařilo zprovoznit lyžařskou dráhu o délce necelého čtvrt kilometru. Během několika dní by se však mělo lyžovat na ještě větším okruhu.

Vstup do Ski Parku je zdarma a díky nočnímu osvětlení se dá sportovat i po setmění. Lyžařský okruh je pro veřejnost otevřen od osmi od rána, zavírá se v devět večer. K dispozici je i stánek s občerstvením v zázemí tribuny. K chuchelskému závodišti se dostanete městskou hromadnou dopravou nebo vlakem. V areálu se dá také pohodlně zaparkovat.

Akce pro školy zdarma
Základní školy mohou využít speciálního programu s cílem seznámit žáky s běžkařskou technikou. Kvalifikovaní instruktoři pomáhají dětem rozvinout lyžařské dovednosti zdarma. V areálu funguje i škola olympijské vítězky Kateřiny Neumannové, která pořádá speciální programy pro školy, dospělé i firmy.

Půjčte si vybavení
Lyžaři mají k dispozici půjčovnu s lyžařským vybavením a dokonce i převlékárnu. Základní běžecký komplet se na dvě hodiny dá pořídit za dvě stovky, závodní za tři. Za dětské běžecké vybavení zaplatíte stovku.

Bruslení i klasika
"Dráha je široká asi šest metrů a dá se na ní pohodlně předjíždět. Chybí na ní ale stopa pro klasiku," hodnotil běžkařský nadšenec Jan Tlačbaba. Milovníci klasického stylu, děti, nebo začátečníci proto zatím využívají rozměrného parkoviště, kde se vytvořil provizorní okruh.

Pokud chcete sledovat stav v chuchelském skiparku aktuálně, můžete se podívat na
webkmeru. V minulém roce areál fungoval sedm týdnů, během kterých si přišlo zalyžovat dvacet tisíc lidí. Snad se to letos povede minimálně zopakovat.

Klíčová slova: