Honička jako v Hollywoodu! Řidiče dostaly až zastavovací pásy

 

Tohle se u nás jen tak nevidí! Na podobnou honičku jsme zvyklí spíš z hollywoodských trháků než z českých silnic. Policisté z Dobříše, Příbrami i Prahy si přesto užili nefalšovanou automobilovou honičku se vším všudy. Naštěstí pro všechny zúčastněné už chybělo jen střílení. 

Normální člověk žasne, co se na našich vozovkách občas děje. Někteří řidiči jakoby snad ani neprošli autoškolou a spadli k nám z jiné planety. Dokáží napáchat neuvěřitelné věci, a to ani nemusí být pod vlivem alkoholu nebo jiných látek. O duševním zdraví řidiče, kterého nahánělo několik policejních hlídek z Prahy až k Příbrami, se dá také značně pochybovat.

Bylo to opravdu jako v nějakém akčním filmu. Kolem však nebyly kamery a za volantem neseděl Vin Diesel ani kaskadér. Šlo o reálnou scénu, během které bylo ohroženo nespočet dalších lidí. "Auto jelo velmi vysokou rychlostí přesahující i 200 kilometrů za hodinu, řidič nereagoval na žádné výzvy k zastavení a pronásledovaly ho již hlídky z Prahy, na dálnici D4 se přidali policisté z Dobříše a Příbrami," potvrdila policejní mluvčí Monika Schindlová.

K násilnému zastavení vozu byl použit až zastavovací pás. "Policisté z hlídky Příbram jej rozvinuli přes vozovku u obce Skalka, když měli ujíždějící automobil na dohled. Místo bylo označeno služebním vozidlem se zapnutým světelným výstražným zařízení s nápisem Stop," popsala Schindlová.

Myslel si, že je nesmrtelný?
Tím to však ještě zdaleka neskončilo! Muž si totiž možná myslel, že jede v tanku a nic se mu nemůže stát. Přes pásy přejel a pokračoval v jízdě. Ujel ještě zhruba dva kilometry a kvůli defektu předních pneumatik zastavil u obce Bytíz. "Na místě jsme zadrželi čtyři osoby, tři muže a jednu ženu. Jak se následně ukázalo, třiačtyřicetiletý řidič má platný zákaz řízení," dodala tisková mluvčí. 

Dechová zkouška byla u šoféra negativní, test na drogy však odmítl. Ve zkráceném přípravném řízení mu bylo sděleno podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Další vyšetřování zatím stále probíhá. Malý zázrak každopádně je, že se nikomu nic nestalo. Až na pár modřin z toho bez úhony vyvázli i všichni z prchajícího auta.