Policie zachránila sebevraha na poslední chvíli. Chtěl se oběsit na posedu

Muž se chtěl oběsit na posedu. Policie ho v poslední chvíli zachránila
 

Policie pátrala po pětatřicetiletém muži, který se chtěl zabít. Naštěstí podle vozu rychle našli místo, kde nešťastník plánoval ukončit život. Muž nakonec přežil a byl předán do péče záchranářů. 

Mělničtí policisté vyjížděli na hlášení příbuzného muže, který uvedl, že se člen jeho rodiny chce zabít. Nejdříve bylo problematické najít vozidlo, protože času bylo málo a nikdo neznal místo, kde muž čin chtěl spáchat.

"Pátrali jsem po pětatřicetiletém muži, akce musela proběhnout velmi rychle," vysvětlila mluvčí mělnických policistů Markéta Johnová. Hlídka okamžitě zjistila, jakým vozidlem se muž v okolí pohybuje, a vydala se do terénu. Na kraji lesa v katastru obce Záryby našli zaparkované vozidlo, které patřilo pohřešovanému.

"Muže jsme našli, jak o několik stovek metrů dál od vozu visí za kus látky, který měl uvázaný kolem krku. Pak už šlo o vteřiny. Jeden z policistů posed obešel a muže zezadu zachytil, druhý ho zepředu odvázal. Pak jsme ho předali do péče záchranářů."

Pokus o sebevraždu tak díky včasnému zásahu policie z Kostelce nad Labem nevyšel. Otázkou však je, jestli se stejný člověk o něco podobného zase nepokusí.