Má to vůbec smysl? Dobříš chce 45 milionů na zimní stadion

Jak se vám líbí?
 

Zimní stadion v Dobříši není zrovna nejnovější, stojí už od roku 1986. Patří tedy spíš mezi vetché staříky než vyjukané zajíčky. Podle toho také vypadá jeho vybavení, zázemí a vůbec veškeré funkce, které výrobu ledu obnášejí. Město by teď chtělo kompletní rekonstrukci za 45 milionů. 

Bruslení je v Dobříši jednou z nejoblíbenějších kratochvílí. Tedy samozřejmě jen za předpokladu, že to zima dovolí. Proto se ve městě konala velká sláva, když byl zimák po dlouhých pěti letech znovu otevřen. Jenomže radost tak trochu zhatil fakt, že sotva se sundaly zámky ze vstupní brány, už se kvůli závadě zase zavíralo. Opravdu bruslit se tak začalo až na začátku roku 2016.

Možná i tyto problémy přivedly vedení města na myšlenku, že by bylo fajn mít všechno nové. Asi ne rovnou stadion, ale alespoň vybavení. A když už by se to povedlo, tak proč rovnou neudělat i střechu? "Pokud by se investovalo do technologií a dělala by se nová ledová plocha, stadion nemůže zůstat nezastřešen," má jasno starosta Dobříše Stanislav Vacek. 

Finanční náklady by se tak vyšplhaly na 45 milionů korun. Nové chlazení a vše kolem něj by spolklo zhruba patnáct milionů. Střecha pak dvakrát tolik. Vedení města by se rádo spolehlo na dotace. Konkrétně od Státního fondu životního prostředí, respektive Ministerstva školství. Jenže tady je možná kámen úrazu.

Podle našich informací z jedné z těchto institucí se na to povolané osoby příliš netváří. Důvodem má být fakt, že dobříšský stadion už má nejlepší léta za sebou a ani uvažovaná modernizace by mu příliš nepomohla. Lépe řečeno by to mohly být vyhozené peníze, protože by se údajně muselo stavět a předělávat mnohem víc věcí, než město předpokládá.

Na druhou stranu je v Dobříši zájem nejen o veřejné bruslení, ale také o hokej. To dokládá existence místního klubu HC Dobříš, který hraje Středočeskou krajskou soutěž. A podle nadšení dětí se dá předpokládat, že ani o budoucí talenty by nebyla nouze. Uvidíme, jak to nakonec dopadne.