Policie našla muže, který měl být 6 let mrtvý. V klidu žil s přítelkyní

Kdo hledá, ten najde
 

Tento případ zřejmě vstoupí do kroniky berounské policie. Dlouhých šest let se nedařilo najít muže, po kterém bylo vyhlášené celostátní pátrání. Všichni se domnívali, že je mrtvý. A najednou, kde se vzal, tu se vzal, chlápek je na světě. Živý a zdravý. 

Je to jako z nějaké kvalitní detektivky. Policie pátrá po muži, po kterém jakoby se slehla zem. Nikdo ho dlouhé roky nevidí, nikoho nekontaktuje. Přesně to se stalo v případě devětatřicetiletého chlapíka. Jeho býbalá manželka, které neplatil výživné na děti, se rozhodla požádat soud o jeho prohlášení za mrtvého. 

Policistům se však konečně zadařilo. "Našli ho v Šestajovicích u Prahy, kde žil se svou přítelkyní. Ukrýval se, aby se vyhnul trestnímu stíhání," potvrdila mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková. Muž byl zřejmě pěkný ptátček. Nejen, že neplatil na své dvě děti, peníze navíc dlužil i dalším lidem.

"Zmizení" ze světa se mu tak náramně hodilo. "Policisté se po čase přiklonili k verzi, že už není naživu," přiznala Pučelíková. Chlápek totiž celou dobu ani nenavštívil žádné zdravotnické zařízení, nenechal se nikde ošetřit. Alespoň tedy ne pod svou vlastní identitou. 

Na jednu stranu se mu musí nechat, že byl patrně dost vynálezavý. A také velmi trpělivý, když celou tu dlouhou dobu vydržel nezavolat svým známým nebo zajít se starými kámoši na pivko. Na stranu druhou už mohl mít dávno trest za sebou. Hrozí mu totiž maximálně rok vězení.