Video: Na Václaváku kolem sebe šermoval nožem, skončil na psychiatrii

Vyhrožoval strážníkům, ale nepochodil
 

Mladý muž se rozhodl zaparkovat přímo na Václaváku. Kolem auta poházel věci a tvářil se, jako že to je úplně normální. Nechybělo málo a došlo by k tragédii. Zřejmě psychicky narušený chlapík se totiž rozhodl před policií bránit nožem! 

V centru Prahy to není s parkováním jednoduché. Tím spíš, když se někdo rozhodne parkovat na Václavském náměstí v Praze 1, kde máte občas problém davy projít, natož odstavit auto. To však poněkud zmatený podivín moc neřešil.

Zaparkoval přímo doprostřed Václaváku. U auta měl otevřené dveře u řidiče a z vozu koukaly jen nohy. Kolem dokola byly navíc rozházené věci včetně například autorádia. Jako kdyby se řidič rozhodl pro nějaký bláznivý odpočinek.

Když si toho všimly hlídky strážníků, přišly k muži blíž a chtěly ho vyzvat, aby odjel. Boreček ale zabouchl dveře a nad tím, co se dělo dál, zůstává rozum stát. Muž, zřejmě ve zvláštním psychickém rozpoložení, začal devastovat vnitřek auta, uřezávat bezpečnostní pásy a byl jako smyslů zbavený. Když po něm strážníci chtěli, aby toho nechal, odložil nůž a vystoupil, tak zašermoval nožem a policistům vyhrožoval. 

 

 

Nakonec toho naštěstí nechal a po další důrazné výzvě odložil nůž na střechu automobilu. Pak vystoupil a okamžitě se dal na útěk, to mu ale neprošlo. Hlídka strážníků ho ihned chytila a spoutala.

"Byla přivolána záchranná služba, která si muže převzala a následně ho za asistence další hlídky městské policie odvezla na psychiatrii. Celou věc dále prošetřuje Policie ČR," uvedla Městská policie hlavního města Prahy na svých facebookových stránkách. Čeho se ještě dočkáme?