Chantal Poullain miluje Středočeský kraj a má dvě velká přání

 

Česko-francouzská herečka Chantal Poullain je nejen velkou milovnicí hudby, ale také Prahy a Středočeského kraje. Zatímco v hlavním městě bydlí, do okolí blízkého i vzdálenějšího vyráží vždy, když si chce odpočinout a načerpat nové síly. Jak sama říká, vždycky najde něco, co ji překvapí. Proto už se těší na jaro, až zase vyrazí za památkami. 

Jako správná rodačka z Francie Chantal Poullain zbožňuje dobré jídlo, víno a krásu přírody. Středočeský kraj je k tomu jako dělaný. "Nejraději mám okolí Karlštejna. Tam jsem vždy jako v jiném světě. Dobíjí mi to baterky, doslova," usmívá se sympatická dáma. Už pěknou řádku let žije v Česku a také splňuje staré známé přísloví - co Čech, to muzikant. 

Nejvíce ji uchvacuje jazz a staré francouzské šansony. Není tedy divu, že Chantal, která disponuje hluboko posazeným sexy hlasem, se kromě herecké dráhy věnuje i zpěvu. Aktuálně vydala nové album Chantal Chansons CD obsahující právě její milované francouzské šansony. Některé texty si umělkyně dokonce napsala sama a fanoušci na desce uslyší i jednu českou skladbu, kterou herečka nazpívala jako duet se Štěpánem Markovičem, saxofonistou kapely.  

Každý tón nabíjí posluchače pozitivní energií a navodí atmosféru sladké Francie. "Šansony jsou pro mě velice důležité, protože jejich prostřednictvím lidem předávám, co cítím, a mohu jim sdělit, to, co potřebuji a chci, aby věděli," svěřila se šansoniérka se svým typickým francouzským přízvukem. Chantal Poullain má s koncertováním bohaté zkušenosti, vydala již jedno velmi úspěšné CD, které se line v jazzovém duchu.

Se svojí kapelou pravidelně vystupuje po celé České republice. "Jednou bych si velice přála, abych mohla spojit všechno moje umění dohromady. Herectví, šansony a tanec. To by se mi velice líbilo," prozradila herečka své umělecké ambice a připojila ještě jedno přání: "Poezie do jazzu, to by byl také můj splněný sen."

Za patrony svých desek si Chantal vybírá vždy citlivé a vnímavé osobnosti, které jsou hlavně jejími přáteli. Tentokrát se lahve šampaňského chopila zpěvačka Bára Basiková, která se s Chantal kamarádí několik let a považuje ji za svůj velký životní vzor. "Ona je jako slunce, velké, krásné a laskavé. Už si ani nepamatuji, jak dlouho se vlastně známe. Mám pocit, že odjakživa, vždycky mě fascinovala tím, jak je výjimečná," zasnila se na konto své přítelkyně Basiková.  

Publikum podléhá kouzlu
Báru a Chantal nespojuje pouze láska k umění, ale obě ženy jsou také matkami a mají syny. Zároveň spoustu životních peripetií prožily obdobně, takže jsou si skutečně velmi blízké. "Hrozně ráda chodím na její šansonové koncerty, její hlas je půvabný a roztomilý s tou její nedokonalou češtinou, a taky mě hrozně baví ten její smích." 

Ostatně během oněch koncertů, kterými Chantal provádí v češtině, celé publikum podléhá jejímu osobnímu kouzlu a francouzskému šarmu, kterým zpěvačka oplývá. Pěvecká čísla jsou doprovázena jazzově laděnou kapelou, od které uslyšíte zvuk saxofonu, klavíru a kontrabasu. Všechny hudební složky jsou perfektně sladěné.