Je vaše heslo bezpečné? Odhalte skryté hrozby

Zabezpečte své účty důkladně!
 

Heslo je klíč. Jakékoliv jiné klíče si často pečlivě hlídáme, ale hesla často volíme dost nebezpečná. Jak je nastavit tak, abyste mohli v klidu spát, a která hesla jsou opravdu nebezpečná a přitom velmi častá? Známe odpovědi.

Volíte si bezpečné heslo? Podívejte se, jaká hesla jsou nejrizikovější a bohužel zároveň nejobvyklejší.

Mezi nejčastější hesla patří slovo "heslo" nebo 123456 nebo 123456789. Na takové heslo nemusí být někdo ani hacker, odhalí ho hned. Proto raději odbočte od standardu a zvolte si heslo, které není tak moc populární. Dobré je taky měnit hesla pravidelně a nepoužívat stejná hesla na všechny účty.

Společnost SplashData vydává seznam nejčastějších hesel. Podívejte se na tabulku těch nejpopulárnějších.

password qwerty
123456 abc123
12345678 monkey

 

Bezpečné heslo obsahuje malá a velká písmena, číslice a další znaky a je delší než sedm znaků.
Alternativně lze použít velmi dlouhou, neodhadnutelnou kombinaci slov. Zkuste třeba váš oblíbený song nebo citát, některá písmena vyměňte za čísla a znaky. Snadno odhalitelná jsou i hesla, která jsou tvořena obvyklými slovy. Mít jako heslo své jméno je krajně nebezpečné. Takové heslo prolomí i dítě.

Důležitá hesla používejte jen jednou. Pokud se někdo dostane k jednomu vašemu heslu, nemá hned přístup ke všem a vy jste tak ve větším bezpečí. Zvláštní pozornost je nutné věnovat heslům, která jsou k účtům, kde se pracuje s vašimi penězi. Pozor na PayPal, Amazon, DropBox a podobně.