Středočeská TOP 09 má nového předsedu. Je jím Jan Jakob

Novým předsedou středočeské TOP 09
 

Středočeská TOP 09 má svého nového předsedu. Stávající předsedkyni strany Helenu Langšádlovou vystřídal krajský zastupitel a starosta Roztok Jan Jakob. O jeho zvolení hlasovalo 90 delegátů. Slovy nového předsedy Jakoba teď není čas na potyčky a rozkoly uvnitř strany - je potřeba hlavně pracovat.

O tom, kdo se stane novým předsedou TOP 09, hlasovalo v Praze 90 delegátů, kteří v pátek během pátého krajského sněmu konečně rozhodli. Předsedou se stal Jan Jakob, stávající krajský zastupitel a starosta Roztok u Prahy. Kromě předsedy strany zvolili delegáti tři místopředsedy strany a rozhodli o tom, kdo bude tvořit krajské předsednictvo a další orgány ve straně.

Jan Jakob získal 58,82 procent hlasů, hlasovalo pro něj tedy 50 delegátů z 85. "Mým hlavním cílem je, abychom uspěli v klíčových podzimních volbách. Proto jsem rád, že ve vedení kraje máme výborný tým lidí, který pro to udělá maximum. Již není čas na vnitrostranické půtky, nyní musíme začít pracovat. Máme vizi odolné, prosperující a moderní společnosti. Jsem přesvědčený, že naše vize osloví širokou veřejnost,“ řekl nový předseda středočeské TOP 09 Jan Jakob. 

V čele krajské organizace vystřídá Helenu Langšádlovou, poslankyni a místopředsedkyni TOP 09, která vedla Středočeský kraj už od roku 2009. "Mám velkou radost z výsledků voleb vedení kraje. Je to silný tým profesionálů," uvedla Helena Langšádlová, zatímco se s vedoucí pozicí rozloučila. 

Novými místopředsedy krajské organizace se stali Tomáš Klinecký, Marcel Peter a Petr Matušina. Do krajského předsednictva dále usedne Václav Švenda, Jaroslav Steinbach, Jana Valentová, Jaroslav Suk a Marian Klásek.