Novoroční předsevzetí jsme ještě nevzdali

Nejlepší je ze svých novoročních předsevzetí neustupovat!
 

Klasickým novoročním předsevzetím většiny z nás je zhubnout, a pokud ne přímo zhubnout, tak alespoň víc cvičit a dostat se do lepší kondičky. Leden i únor se nese v duchu dodržování plánu, tvrdé práce a radosti z plnění svého snu.

Nejvíce lidí, kteří si přejí opravdu efektivně zformovat svou postavu za co nejrychlejší čas, volí fitnescentra. Ostatně řada posilovacích strojů, správně "nabuzená" atmosféra a společnost ostatních spolubojovníků je ideálním prostředkem, jak opravdu nějaké to kilo shodit.

Jana

"Já si tohle předsevzetí dávám každý rok a vlastně pořád, ale většinou to po dvou měsících vzdám a do plavek mi to nevydrží," popisuje svůj boj o kila studentka pedagogiky Jana Ritzerová. "Letos jsme se rozhodly chodit ve více lidech. Já a dvě kamarádky a zatím nám to funguje. Jsme tak trochu společenství a vzájemně se motivujeme a dokonce se i zdravě stravujeme. Sdílíme recepty a máme na Facebooku skupinu. Myslím, že se udržíme, i když to je vlastně i docela finančně náročné, zatím chodíme jen na denní vstupy a to vyjde draho. Žádná jsme ještě nesebrala odvahu k tomu koupit si nějakou časovou permanentku nebo tak," otevřeně popisuje systém, který ona a kamarádky zvolily.

Marek

"Nejhorší je, když to za nějakou dobu vzdáte. Pro člověka je to strašně frustrující. Přítelkyně to tak udělala a pak měla špatnej pocit, že to nezvládla. No prostě ji to tak znechutilo a demotivovalo, že bylo strašně těžký v ní zase probudit touhu nějak se hýbat a sportovat. Pro mě je to důležitý, rád sportuju a chodím i do fitka a čas strávenej takhle spolu při sportu považuju za ten nejlepší," vysvětlil svůj pohled Marek Grof, který nakonec pomohl své Terezce najít znova cestu ke sportu.

Zuzana

"Nikdy jsem neměla fitka moc ráda, připadalo mi, že je to jen pro chlapy a taky že mi všichni koukaj na můj velkej zadek. V rámci novoročních předsevzetí jsem se hecla a řekla si, že alespoň jednou si to ve fitku zase vyzkouším. Neskutečně mě potěšilo, že fitko, do kterého jsem zašla, nabízí možnost celých 14 dnů chodit zadarmo. Oni dobře vědí, co dělají, člověk si to tam prostě musí zamilovat. No nakonec mi po 14 dnech mamka koupila permanentku, protože viděla, jak mě to baví, a ví, že jen tak neskončím, že nezklamu ji a hlavně ani sebe," popsala svoji cestu k vysněné postavě projektantka Zuzana.