A je to tady zase! Vysočanská estakáda se opět propadá a je uzavřená

Díra z minulého roku
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Dvakrát nevstoupíš do stejné řeky? Pro Vysočanskou estakádu to rozhodně neplatí. Nejen dvakrát, ale teď se to dokonce"podařilo" už potřetí za relativně krátkou dobu. Pod vozovkou je totiž opět dutina a silnice je tak uzavřená. 

Vysočanská estakáda je noční můrou všech obyvatel Prahy. Ale vlastně nejen jich, protože jde o poměrně důležitou spojnici také pro lidi, kteří do hlavního města dojíždějí například za prací. Poprvé se propadla 26. července, když ji podemlela voda. Do podzimu se více či méně usilovně pracovalo, aby se v prosinci s velkou slávou zase začalo jezdit v obou směrech.

Problémům však nebyl konec. Necelá dva týdny po znovuzprovoznění se totiž komunikace propadla podruhé. A tak se tedy opět zavřela, i když tentokrát "jen" na dva dny. Kdo by čekal, že se vše udělá pořádně, silnice se prověří, než se tam znovu pustí plný provoz, byl by zklamán. Důsledkem toho je stav, který je nyní - vozovka se propadla potřetí. 

"Ráno byla při ražbě tunelu objevena kaverna v podloží, která zasahuje pod jízdní pruh pro autobusy," řekla mluvčí Pražských vodovodů a kanalizací Marcela Dvořáková. Pro linky 136, 152, 177, 182, 183, 195 a 375 to znamená zákaz vjezdu a objízdné trasy. Zatímco autobusy městské hromadné dopravy by se měly vrátit už za pět dní, auta si počkají mnohem déle. 

Úplný průjezd Vysočanskou estakádou bude zřejmě možný až na konci letošního roku, pokud vůbec. Prý je potřeba opravit minimálně 400 metrů kanalizace, přičemž dělníci kvůli špatnému geologickému podloží vykopou maximálně metr denně. Z toho je tedy patrné, že se o trablech ví a pracuje se na jejich odstranění. Trošku zarážející pak tedy je, jak je vůbec možné, že když nikdo pořádně netuší, co pod zemí je, pouští se tam autobusy...