Policie evakuovala Terminál 2! Ruzyňské letiště ochromila hrozba bombového útoku

Cestující museli ven
 

Letiště Václava Havla bylo ochromeno kvůli anonymní hrozbě bombou. Ne, to není hloupý vtip, ale bohužel tvrdá realita. Terminál 2 musel být evakuován, na místě zasahovali pyrotechnici a psovodi. Dokud areál důkladně neprohledali, z Ruzyně neodlělo žádné letadlo. 

Je to jako zlý sen. Hrozba bombovým útokem na Letišti Václava Havla byla reálnější než kdykoli předtím. Policejní specialisté prohlédávali všechny prostory, kde by se mohlo nějaké výbušné zařízení skrývat. Dlouho nebylo jasné, jak moc reálné nebezpečí hrozilo ani, jestli šlo jen výplod nějakého chorého mozku. 

Ke druhé zmíněné variantě jsme se asi všichni upínali a věřili, že si jen nějaký blázen udělal blbou legraci. "V podvečer jsme přijali anonymní oznámení, že na Terminálu 2 pražského letiště je bomba. Byla nařízena evakuace a místo se prohledávalo," potvrdila mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová. 

Celá akce trvala více než hodinu. Dokud se prohlídka dokončila, z letiště neodletělo jediné letadlo. Co se týká příletů, tak všichni cestující byli odbavováni na Terminálu 1. Tedy včetně těch, kteří k nám letěli ze zemí Evropské unie. Směrem "ven" nebyl zrušen žádný let z Prahy, docházelo jen k výrazným zpožděním. Pět minut po desáté hodině bylo veškeré prohledávání ukončeno s negativním výsledkem. Provoz letiště se tak mohl vrátit do normálu.