Nové nádraží v Mladé Boleslavi: Bude už konečně?

Mladá Boleslav bude mít nové nádraží!
 

Vlakové nádraží v Mladé Boleslavi je ostudou města. Nyní se však nejspíše dočká velké proměny, o které se zatím jen mluvilo. U nádraží vzniknou také záchytná parkoviště. Středočeský kraj má letos v plánu intenzivně investovat do nádražních budov, a to zhruba 120 milionů korun.

Nádražní budova je dlouhodobě vadou na kráse Mladé Boleslavi. Desítky let chátrání a vyhýbání se řešení problému udělaly své. Čekat tady v noci na vlak je o strach. Jak to dopadne?

"Do konce příštího roku bychom měli začít stavět," slibuje ředitel Správy železniční dopravní cesty Pavel Surý. Teď to zřejmě vypadá, že by se po letech slibů mělo s radikální rekonstrukcí konečně začít. „Jsem přesvědčen, že ještě do konce příštího roku začneme stavět,“ řekl ředitel Správy železniční dopravní cesty Pavel Surý.

 


Železniční nádraží by se mohlo spravit díky tlaku Škodovky, která využívá i dopravu po železnici (jak pro materiál a auta, tak pro zaměstnance). Škodovka začala s radnicí spolupracovat a podpoří rekonstrukci nádraží. Nádraží by se mělo zbourat a postavit na stejném místě nové. To vše do konce roku 2019!

Středočeský kraj
Kraj má k dispozici 120 milionů korun. Kolem nádraží by měla vznikat i záchytná parkoviště. Dost pomohou i evropské dostace. Koncept řešení Park and ride je jeden z nejlepších možných variant, jak ulehčit dopravě i životnímu prostředí.