Řidiči, pozor! Na I. P. Pavlova prasklo potrubí, doprava v centru Prahy je omezena

Dnes bude lepší volit cestu MHD
 

Jedna z hlavních dopravních tepen je částečně uzavřena. To je pro všechny řidiče zásadní zpráva, protože to znamená, že průjezd Prahou bude dost komplikovaný. V Legerově ulici totiž došlo k havárii vodovodu a provoz v ulici byl zúžen ze čtyř do dvou pruhů. 

Není to tak dávno, co jsme psali o tom, že kvůli oteplování budou problémy s mnohdy prehistorickým potrubím hlavně v centru Prahy. Další kalamita na sebe nenechala dlouho čekat. V ulici Legerova za křižovatkou s náměstím I. P. Pavlova je hlášena havárie vodovodu, což znamená značné dopravní komplikace.

Právě Legerova je totiž jednou z hlavních dopravních tepen, která tak může zapříčinit kolony prakticky v celém hlavním městě. "Uzavřeny jsou dva levé jízdní pruhy ve směru k Hlavnímu nádraží, doprava je vedena zbývajícími dvěma pruhy," potvrdil mluvčí pražského magistrátu Vít Hofman. 

Na opravě potrubí už se pilně pracuje a ani lidé v Mezibranské, Žitné a Sokolské se tedy nemusí bát, že by byli bez vody extrémně dlouho. Hotovo by mohlo být už do devíti ráno. Pro dopravu to však tak vesele nevypadá. Komplikace budou totiž mnohem delší, některé odhady hovoří dokonce až o úterní půlnici. "Řidiči by se měli této části magistrály vyhnout," dodal Hofman. 

Podobných havárií bude zřejmě přibývat. Až sto kilometrů trubek v centru Prahy je totiž ze druhé poloviny devatenáctého století. Magistrála podobný případ zažila už loni. Tehdy prasklo potrubí pod severojižní magistrálou.