Lupič přepadl kurýra zásilkové služby. Policie prosí o pomoc

Kurýr neměl šanci
 

Drzost některých zloduchů nezná mezí. Tentokrát to odnesl kurýr, který udělal tu "chybu", že hledal balík pro zákazníka a otočil se zády ke dveřím svého auta. Na druhou stranu může mluvit o štěstí, že incident skončil "jen" pěstí v obličeji. Policie hledá pachatele a prosí o pomoc širokou veřejnost. 

Berounští kriminalisté vyšetřují případ loupežného přepadení, ke kterému došlo v Berouně před domem v ulici Šafaříkova. Řidič zásilkové služby právě dovezl balík zákazníkovi a v dodávce hledal ten správný. "Byl otočen zády ke dveřím vozidla, v té chvíli dovnitř vnikl vnikl neznámý pachatel, který ho udeřil pěstí do obličeje," potvrdila policejní mluvčí Marcela Pučelíková. 

Po útoku kurýr spadl na záda do balíků. Útočník na něj zaklekl a začal mu prohledávat přední kapsy u bundy se slovy, aby byl v klidu, dal mu peníze a že nechá ho pak být. "Řidič se začal bránit a došlo k zápasu. Dveře vozidla se v průběhu zápasu zavřely a ve vozidle byla tma. Poškozenému se podařilo dostat ke dveřím a ven z auta. Pachatel však vyskočil za ním." 

Štěstím bylo, že před dodávkou už čekal zákazník, kterého se lupič lekl a utekl směrem do ulice Preislerova. Ke zranění nedošlo, pachatel navíc musel zmizet s prázdnou. "Kriminalisté po neznámém muži pátrají a přivítají jakékoliv informace vedoucí k jeho ztotožnění. Za trestný čin loupež mu v případě odsouzení hrozí až desetiletý trest odnětí svobody," dodala Pučelíková. 

Popis útočníka

  • jde o muže ve věku cca 30 - 35 let, běloch
  • výška kolem 185 cm, střední postava, oholený
  • na hlavě čepice, zřejmě černý kulich

po stranách ostříhán dohola

  • měl kulaté tváře, mluvil česky bez přízvuku
  • oblečen do zelené maskáčové bundy, černých kalhot, na rukou měl rukavice