Strážníci se nestačili divit: Majonézový lupič dopaden

 

Dlouho se ze svého lupu neradoval. Strážníci pětadvacetiletého mladíka čapli a nasadili mu pouta. Až potud to vypadá jako klasický zásah na "normálního" zloděje. Tenhle chlapík byl však v něčem odlišný. Terčem jeho zájmu se totiž stal kbelík s majonézou.

Něco podobného strážníci v Praze řeší jednou, maximálně dvakrát za celou kariéru. To, co nejprve vypadalo jako běžné rušení nočního klidu, se nakonec vyklubalo v celkem zajímavý případ. Když si policisté všimli muže, který na pražském Václavském náměstí pořvával a hlučel, chtěli mu zkontrolovat doklady a napomenout ho, tak jak se to běžně děje. 

Boreček, který si v ruce hrdě nesl obrovský kbelík s nápisem majonéza, však nelenil, svůj "úlovek" odhodil na zem a dal se na útěk. Strážníci ho lapli až v ulici Na Příkopě a nasadili mu pouta. "Bylo zřejmé, že mladík byl pod vlivem alkoholu. Zároveň se však odmítl podrobit dechové zkoušce. Hrozilo, že v rušení nočního klidu bude pokračovat, tak ho strážníci odvedli na záchytku," potvrdila mluvčí pražské městské policie Irena Seifertová.

Jeho činem se bude v nejbližší době zabývat správní orgán. Milovník majonézy tak za své jednání může zaplatit pokutu. Zatímco lumpík už střízlivěl na lůžku, kbelík majonézy se přeci jen nakonec vrátil tam, odkud zmizel, tedy do bistra. Odnesli ho tam sami strážníci. A takový pěkný mejdan si mohli na oddělení udělat...