Vybral peníze přes cizí kartu, pak se po něm slehla zem

 

Sice si myslel, že je strašně nenápadný, když si nasadil kapucu. Zloduch, který vybral v Radotíně peníze z cizí platební karty, však nepočítal s tím, že ho bude snímat kamera z bankomatu. Máme tak docela slušnou představu o tom, jak tento vykuk vypadá. Ale nestačí to. 

Policisté z místního oddělení Radotín v Praze 5 pátrají po totožnosti muže, který se pokusil z bankomatu na náměstí Osvoboditelů vybrat částku ve výši jednoho tisíce korun. Na tom by nebylo nic až tak zvláštního, kdyby k samotnému výběru nepoužil platební kartu, která mu nepatřila, neboť byla dva dny nazpět odcizena majitelce při nákupu.

Bankomat mu tak kartu zadržel a peníze nevydal. "Neznámý muž, jehož tvář při výběru zachytila bezpečnostní kamera, si tak vysloužil podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku," vysvětlil za policii status jeho prohřešku Jan Rybanský.  

Ačkoliv se událost odehrála už koncem listopadu loňského roku, podezřelého se do současnosti nepodařilo vypátrat. Jako by se po něm slehla zem přesto, že kriminalisté si jeho popis nepotřebují domýšlet ani jinak zapojovat fantazii. Mají ho naservírovaného na stříbrném podnose. Ještě by však potřebovali adresu a možná i GPS souřadnice. 

V každém případě se policie touto cestou obrací na širokou veřejnost s žádostí o pomoc a spolupráci. "Jestliže muže na záběrech poznáváte nebo víte, kde by se v současné době mohl nacházet nebo pohybovat, kontaktujte prosím bezplatnou tísňovou linku 158. Pokud se muže podaří vypátrat a prokáže se jeho vina, hrozí mu za výše uvedený trestný čin až dvouletý pobyt za mřížemi," dodal Rybanský.