Opilý Maďar zavinil hromadnou nehodu na D1

Je neuvěřitelné, že to řidič přežil
 

Nehoda čtyř velkých aut se stala na 14. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu. Srazily se zde tři kamiony a jedna dodávka. Co je na nehodě nejsmutnějšího? Zavinil ji řidič kamionu, který byl opilý. U nehody zasahuje policie, záchranka a hasiči stříhají řidiče ven. Za nehodou stojí kolony.

Tři kamiony i jedna dodávka skončily na jedné hromadě na 14. kilometru dálnice D1. Dálnice D1 byla touto nehodou uzavřena a v obou směrech se tvořily kolony.

Jak se nehoda stala? Podle všeho došlo k nehodě vinou maďarského řidiče kamionu, který byl nejspíše dost opilý. Kamion vjel z pravého pruhu do levého, a to takovým způsobem, že naboural další kamion. 

Na místě zasahují hasiči, záchranáři a nehodu vyšetřuje i dálniční policie z Mirošovic. Hasiči museli přijet se speciální technikou, protože vzhledem k nárazu a deformaci kabiny kamionu nebylo možné řidiče vytáhnout jinak, než plechy rozstříhat. 

Jako zázrakem se nikomu nic nestalo a záchranáři tak nikoho ani nepřeváželi do nemocnice. Tento fakt může být způsoben i tím, že se nehoda nestala ve vyšší rychlosti. Velký vliv mělo i to, že kabiny kamionů jsou konstuovány kvalitně a řidič je v nich dobře chráněn.

Doprava na D1 stála více než dvě hodiny. Naštěstí nyní je už zprůjezdněn jeden jízdní pruh. Na dálnici se pořád pohybují hasiči, kteří uklízí z kamionu uniklou naftu. "Problém s naftou je především v jejím velkém množství, které vyteklo z kamionu na silnici. Odtud nafta vtekla do kanálu. Na místo muselo být zavoláno i životní prostředí, aby se dořešila ekologická likvidace uniklé nafty," vysvětlila komplikace mluvčí hasičů Vladimíra Kereková. Policie celou nehodu zatím vyšetřuje. Při průjezdu úsekem se mějte na pozoru.