Poznáte tyhle výtečníky? Policie je v koncích

 

Je to jako házení perel čuníkům. Kolikrát bude ještě potřeba zopakovat, aby si lidé dávali pozor na osobní věci a v žádném případě k platební kartě nepřipisovali PIN? Nejspíš minimálně milionkrát, a stejně není žádná jistota, že to zabere. Policisté v Dobříši by mohli vyprávět.

Je to stále dokola. Podobně, jako když upozorňujete na to, aby senioři nepouštěli do bytu neznámé lidi, byť by se vydávali za elektrikáře, plynaře nebo třeba svaté posledních dnů. Dobříšští policisté teď pátrají po pachateli či pachatelích, kteří v obci ukradli platební karty, u kterých byl bohužel i PIN.

Samozřejmě toho hned s radostí využili. "Dobříšští policisté šetří případ krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Z platební karty opakovaně vybral nebo vybírali finanční hotovost, celkem se jednalo o 32 tisíc korun," potvrdila policejní mluvčí Monika Schindlová. 

Kriminalisté už po "dárečcích" pátrají několik týdnů, zatím bohužel bez výsledku. Proto prosíme o pomoc veřejnost. Na fotkách, které pocházejí z kamerového záznamu a na kterém jsou vidět dvě osoby u bankomatu v Dobříši, je jim docela dobře vidět do tváře. "V případě jakýchkoli informací vedoucích k podezřelým osobám lze zavolat na bezplatnou linku 158," dodala Schindlová.