Kolik nás bude stát Zemanova návštěva Středočeského kraje?

Miloš Zeman údajně nedělá žádnou předvolební kampaň.
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Miloš Zeman se v rámci své (oficiálně neexistující) předvolební kampaně rozhodl, že je vhodný čas navštívit i Středočeský kraj. Návštěva proběhne od středy 5. dubna do pátku 7. dubna. Která města navštíví a kolik to asi bude stát?

Oficiální návštěvu Středočeského kraje plánuje prezident republiky od středy 5. dubna do pátku 7. dubna. Kolik peněz si připravit?

Když 8. března Zeman oznámil, že bude obhajovat prezidentský post, oznámil zároveň, že nebude dělat žádnou volební kampaň, ale přesto se rozhodl pokračovat ve svých cestách po České republice. Zeman navíc slíbil, že se nebude vyjadřovat na adresu svých protikandidátů a především to, že se nebude účastnit žádné předvolební debaty.

"Strategie nevést přímé debaty s protikandidáty je z jeho strany rozumná," míní politolog se zaměřením na politické kampaně Miloš Gregor. Je to v podstatě vzkaz: Nechci vypadat, že jsem na vaší úrovni. Zeman má navíc výhodu v tom, že je mu poskytován velký prostor v médiích. Jeho předvolební prezentace tedy stojí na dvou nohách. Jednou je vystupování v médiích a druhou cesty po České republice. 

Co ho čeká ve Středočeském kraji?

Začátek programu je přivítání na krajském úřadu, setkání se zastupiteli i vedením kraje. Poté zahájí cestu po regionu. Na návštěvu se můžou těšit ve Slaném, Úholičkách, ale také v Čáslavi a v Benešově. 

Ve Slaném navštíví známý masožravec firmu EKOFRUKT, která se specializuje na výrobu bezlepkových tyčinek a bio tyčinek. (EKOFRUKT si pěstuje pro výrobu dokonce vlastní jablka, hrušky, meruňky, třešně a višně.)

V Úholičkách, vítězné Vesnici roku, čeká místí osobní setkání s prezidentem. U veřejné debaty bude i hejtmanka kraje a starostka vesnice. Dále se podívá do terapeutického centra Modré dveře a setká se s občany v Čáslavi. (Při minulé návštěvě navštívil jen místní letiště.)

Do Benešova přijede výprava včetně hejtmanky 6. dubna o půl páté. Na Masarykově náměstí bude možné položit vaše otázky. Před samotným vystoupením i po jeho skončení zpříjemní akci poslech Vranovanky. Rovněž budou rozdány fotografie prezidenta s jeho podpisem.

Podrobný program prezidentovy čtvrté oficiální návštěvy kraje se ještě stále dolaďuje. "Program zveřejníme za Hrad 3. nebo 4. dubna. Předpokládám, že kraj tak učiní dříve," uvedl Ovčáček.

Kolik si připravit do peneženky? 

Naposledy vyšla prezidentská návštěva Olomoucký kraj na více než 230 tisíc. Prozradil to registr smluv. Takže si všichni mohli přečíst, že jen občerstvení pro Zemana a jeho doprovod stálo 168 tisíc korun a ubytování dalších 60 tisíc. Přitom pokoj pro prezidentský pár byl zdarma! Nezbývá tedy, než se zatajeným dechem čekat, kolik asi bude stát výprava do našeho kraje.