Léto se blíží: 10 NEJ míst, kde se ve Středočeském kraji nejlépe vykoupete

I mimo Prahu se dá dobře vykoupat
Zobrazit fotogalerii (11)
 

Každý z nás si ideální koupání představuje malinko jinak. Ve Středočeském kraji ovšem najdete opravdu pestrou škálu míst, kde si můžete užít vody. My jsme vybrali deset, které považujeme za nejvíce atraktivní.

Někdo preferuje přírodní koupaliště, další zase umělé s tobogany. Najdou se ale i tací, kteří se nejraději smočí v hezkém jezírku, kde se třeba v minulosti těžil písek či štěrk. Obecně pískovny patří k nejvíce oblíbeným místům pro letní koupání. Nechte se inspirovat místy, které jsme pro vás na "letní koupačku" vybrali.

Lom Hřímeždice

Místo, které najdete na Příbramsku, je parádní především pro miliovníky skoků do vody z výšky. Dříve ho využívali hlavně armádní potápěči, dnes je oblíbeným rekreačním místem. Skákat zde můžete i z výšky až deseti metrů a k tomu máte možnost slunit se na molu. 

Koupaliště Kralupy nad Vltavou

Skvělé místo pro rodiny s dětmi nabízí komplex tří bazenů, bazén pro neplavce a také brouzdaliště pro ty nejmenší. K dispozici je také skokanská věž, hřiště na volejbal, tenis či kuželky. Zkrátka nepřijdou ani vaše chuťové buňky.

Jezero Poděbrady

Je nyní vlastně koupalištěm v podobě přírodního areálu u vytěženého pískového povrchového dolu. Místo se nachází skoro v centru a má k dispozici velké parkoviště. V areálu je dokonce i nudistická pláž. 

Biotop v Radotíně

Biotopové koupaliště v Radotíně je tvořenou umělou vodní nádrží, která se ovšem tváří jako zcela přírodní. Není zde využívaná chemie, čištění probíhá výhradně přírodní cestou pomocí rostlin. Koupání na tomto místě se doporučuje i alergikům, kteří nesnesou chlor. 

Koupaliště Mšeno u Mělníka

Obec má k dispozici malé, ovšem velmi malebné koupaliště. To je více než 75 let staré, nyní je však v podobě zrekonstruovaných lázní, které jsou skvělým místem pro letní koupání. Užijete si tu hlavně klid a pohodu. 

Aquapark Kladno

Vodní park se nachází pouze 25 kilometrů od Prahy a nabízí skutečně široké formy využití pro milovníky vody. K nalezení je zde plavecký a masážní bazén, spousta tobogánů a také skluzavek. Samozřejmě nechybí ani příjemný dětský bazén pro ty nejmenší návštěvníky. 

Žulové lomy u Nečína

Skupina menších žulových lomů tvoří také místo, kde se během letních měsíců rádi smočíte. Jedná se o lákavou lokalitu i pro filmaře, jelikož zde naleznete romantická zákoutí. Nachází se tu lom Špic, Jiraska a také ten největší Vančátka. 

Přírodní koupaliště Vyžlovka

Velmi klidné místo u břehu Vyžlovského rybníka nabídne možnost zahrát si ping-pong, šipky, fotbálek nebo volejbal. Samotné koupaliště je situováno na jih, tudíž si zde můžete do sytosti užít slunečních paprsků.

Máchovo jezero

Možná vůbec nejatraktivnější místo pro letní zábavu. K dispozici tu jsou hned čtyři pláže, v létě tu pak bývají stovky návštěvníků. Hlavní pláže v Doksech a Starých Splavech nabízí oblíbené tobogány a další atrakce. Jsou tu navíc i diskotéky a podniky pro teenagery, a to hlavně v kempu Bílý Kámen.

Přehrada Slapy

Slapy jsou pátou největší přehradou u nás. Můžete si zde užít vodní sporty, jako je vodní lyžování nebo windsurfing, ale také se skvěle vykoupat. Bohužel kvalita šla hodně dolů od doby, co blízko kotví hausbóty a vzniklo několik nových rekreačních zařízení.