Neplatí výživné, policie ho nemůže najít! Pomůžete?

 

Není to bohužel nic neobvyklého. Muž odejde od rodiny s dítětem a jaksi "zapomene" platit výživné. Chudák matka pak neví, kam dřív skočit, aby vydělala alespoň trochu peněz na základní potřeby. Boreček si přitom spokojeně žije a odpovědnost neřeší. Pomůžete policii v pátrání po jednom takovém výtečníkovi?

Příbramští kriminalisté pátrají po muži, který minulost evidentně příliš neřeší. Luboš Bartůněk se narodil 30. prosince 1973, trvalé bydliště má na adrese Vysoká Pec 250. "Na jmenovaného vydalo Okresní státní zastupitelství v Příbrami dne 24. března písemný souhlas se zadržením, protože je podezřelý ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy," potvrdila policejní mluvčí Monika Schindlová.

V místě svého bydliště se však dlouhodobě nezdržuje a jeho současný pobyt není policii znám. Dotyčný se záměrně před orgány činnými v trestním řízení skrývá, aby se tím vyhnul trestnímu stíhání. "Jedná se o osobu bez stálého přístřeší. Využívá příležitostné práce a ubytování. Mohl by vyhledávat zednické práce na různých stavbách."

Pokud byste měli jakékoli informace o hledané osobě, policie žádá, zda byste je mohli sdělit na kterémkoli oddělení Policie České republiky, na bezplatnou linku 158 nebo na telefon 974 879 313 (268). 

Popis Luboše Bartůňka

  • střední 170 - 175 cm vysoké postavy
  • krátké hnědé vlasy
  • hnědé oči
  • plnovous