Tragédie u Mlékojed: Holčičky se chytly za ruce a vyšly proti rozjetému vlaku

 

Tragédie, které u nás nemá obdoby a o které jsme vás o víkendu informovali, je stále obestřena rouškou tajemství. Dvě mladé dívky se podle všeho rozhodly, že pod jedoucí vlak v Mlékojedech u Mělníka vstoupí dobrovolně a ukončí tak své životy. Motiv však zatím není známý. Mohlo jít jen o neshody s rodiči, jak tvrdí někteří jejich známí? 

Je to jako scéna z hororového filmu. Patnáctileté dívenky Růženka s Veronikou sedí na kolejích a čekají, až pojede vlak. Pak se zvednou, naposledy se společně vyfotí, chytnou se za ruce a pomalým krokem vyjdou vstříc rozjeté lokomotivě. "Někteří lidi viděli, jak šly. Prý neuhnuly ani o krok, nezaváhaly. Muselo to být strašné," popsal jeden z obyvatel Mlékojed. Strojvedoucí neměl šanci cokoli udělat, do holčiček narazil a těla letěla několik metrů. Konec, veškerá pomoc marná. 

Tak nějak to vypadalo v sobotu odpoledne na trati u Mlékojed. Místo je přehledné a je pravdou, že si tu místní často zkracují cestu do blízkých Tišic. Tentokrát to však bylo jiné, cílené a šokující. Obě dívky byly ve věku, kdy může být pohled na svět dost zkreslený a věci se mohou brát jinak, než v reálu opravdu jsou.

Podle příspěvků na sociální síti je zřejmé, že k sobě měly velmi blízko. Jednou z verzí sebevraždy by tak mohla být vzájemná hádka, která měla proběhnout na konci března. Ovšem podle jejich známých si Růženka s Veronkou vše vyříkaly a byly zase nejlepší kámošky. Další možností pak jsou spory s rodiči, které také potvrzují někteří lidé z jejich okolí. Ale není to příliš bezvýznamný důvod? V tomto věku nejspíš ne. 

Policie dosud vyšetřování neuzavřela. Prošetřuje se také možná skutečnost, že jedna z dívek prý psala o sebevraždě na Facebooku. To se však zatím nepotvrdilo. Ve hře je i varianta, že si chtěly udělat selfie a měly na uších sluchátka, proto přijíždějící vlak neslyšely. Ale všechno jsou to spíše jen spekulace stejně jako zapojení do hry "Bílá velryba", kdy například v Rusku mladí lidé páchají sebevraždy po desítkách. Kriminalisté však samozřejmě nemohou podcenit vůbec nic.