Jarní saláty. Dostaňte do sebe vitamíny!

Salát je rychlovka, která vám dodá zdraví!
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Vpusťte jaro i do svého jídelníčku. S vyšší teplotou mizí naše přirozená potřeba jíst teplá těžší a výživná jídla. Naše tělo si zejména na jaře zaslouží pořádnou porci vitamínů a minerálů. Je čas přestat hodiny vařit a vrhnout se na čerstvou zeleninu! 

Zapomeňte na hodiny pečení a těžké omáčky s bramborovou kaší. Jaro si žádá lehká, rychlá a hlavně zdravá jídla, za která vám vaše tělo poděkuje. Navíc pokud jste se rozhodli pro jarní detox, jsou saláty těmi nejlepšími pomocníky.

Salát Panzanella

Potřebujete: 100 g salátové okurky, 200 g rajčat, 10 ks kaparů, 50 g červené cibule, 1 balení sardinek v oleji, 3 polévkové lžíce olivového oleje, 120 g Balsamica, 4 plátky toastového světlého chleba, dle chuti sůl, pepř.

Jak na to: Světlý toastový chléb pokapeme Balsamico dressingem. Rajčata nakrájíme na osminy, okurku s cibulí nasekáme najemno. Na dno kameninové mísy naskládáme namočený chléb, přidáme pokrájená rajčata, okurky a nasekanou cibuli. Dále přidáme rozmačkané sardinky. Dochutíme solí, olejem a Balsamicem.

Jarní salátek

Potřebujete: ledový salát, svazek ředkviček, salátovou okurku, 2 cibulky s natí, 1 vejce, citrón, sůl, bílý jogurt, pažitku.

Jak na to: Vejce uvaříme natvrdo, zeleninu omyjeme a necháme okapat. Salát nakrájíme na hrubší nudle a ředkvičky na jemnější nudličky. Okurku oloupeme, rozpůlíme podélně a nakrájíme na půlkolečka, cibulky i s natí na kolečka. Osolíme, zakapeme citrónem, přelijeme jogurtem a povrch ozdobíme nasekaným vejcem. Nakonec posypeme pažitkou.

TIP! Před konzumací dejte saláty na chvíli do ledničky. Budou mnohem chutnější!

Salát z mrkve a medvědího česneku

Potřebujete: 500 g mrkve, 250 g bílého jogurtu, hrst medvědího česneku, trochu pažitky, sůl,
bílý pepř.

Jak na to: Očištěnou mrkev nastrouhejte nahrubo, umyjte medvědí česnek i pažitku a nakrájejte. Smíchtejte zeleninu i bylinky a přidejte jogurt, do kterého předtím vmícháte sůl a pepř. Je to rychlá dobrota!