Žena nejspíš přehlédla vlak. Na místě zemřela

Železniční přejezd se stal osudným - ilustrační snímek
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Trať v obci Pečky na Kolínsku se stala osudnou starší ženě. Srazil ji totiž vlak v okamžiku, kdy přeházela přes železniční přejezd. V úseku Velim a Poříčany byl díky této tragédii na dvě hodiny zastaven provoz. Co se přesně stalo?

Obyvatelé Peček na Kolínsku si bezesporu minimálně v několika následujících dnech budou dávat velký pozor, když budou přecházet železniční přejezd. Podobná aktivita se totiž během dnešního dne stala osudnou starší ženě.

Co přesně se stalo?

Prvotní zjištění ze strany policistů pravý, že starší žena soupravu zřejmě uviděla na poslední chvíli a již nestihla zareagovat. "Vyšetřujeme střet vlaku s člověkem asi 200 metrů od železniční stanice Pečky. Usmrcenou je šestasedmdesátiletá žena," potvrdila tragédii mluvčí krajské policie Michaela Richterová.

Žena podle všeho přecházela koleje v místě, kde je to zakázané. Nicméně vede tam již vyšlapaná cesta, protože si právě po ní lidí velmi často zkracují cestu. 

Kolize ovlivnila dopravu

K tragédii došlo na železničním koridoru mezi Kolínem a Českým Brodem. V úseku mezi obcemi Velim a Poříčany byl více než dvě hodiny zastaven provoz. Cestující museli přestoupit do náhradní autobusové dopravy. K tomu všemu desítka rychlíků musela využít odklonovou trasu. Běžný provoz byl obnovem až po obědě.

Klíčová slova: