Další komplikace v Úvalech. Dopravu budou řídit fotbalisté

V Úvalech to nyní není jednoduché
 

Akce Den Země na Klepci v Úvalech v okrese Praha-východ se neobejde bez dopravních komplikací. Silnice Horka - Skřivany je totiž neprůjezdná a je upravena pouze pro pěší. Dopravu se chystají řídit tamní fotbalisté. Ano, opravdu čtete dobře!

Momentální není dopravní situace v Úvalech vůbec jednoduchá. V plném proudu jsou totiž práce na silnici I/12, které budou probíhat až do začátku května. Stavební práce jsou momentálně na pořadu dne i v rámci silnici Horka - Skřivany, která je neprůjezdná, využívat ji mohou pouze chodci.

To nepotěší hlavně návštěvníky Dne Země. Právě pro ty bude problémem dostat se 22. dubna na Klepec vlastním autem. "Vážení motoristé, pokud se chystáte na Klepec vozidlem, využijte prosím směr příjezdu výhradně od obce Limuzy do Skřivan. Parkování pro návštěvníky akce je možné ve Skřivanech. Dopravu budou řídit fotbalisté," hlásí město prostřednictvím svých oficiálních stránek. 

Dost možná i díky hluku a nepokoji v ulicích byl usmrcen před dvěma týdny ztracený klokan Helmut. "Úvaly jsou rozkopané, jezdí tu spousta nákladních aut, je to hluk a to nám situaci neusnadnilo. Dokonce jsme si koupili i uspávačku, ovšem na tu nakonec nedošlo," popsala situaci majitelka zvířete Lucie. 

Trpí i v Muchově ulici

Silniční práce v lokalitě Horka - Skřivany nejsou jediné, které jsou momentálně v Úvalech aktuální. Pracuje se totiž i na silnici I/12, což přináší komplikace především v Muchově ulici. "Může zde dojít k dočasnému provozu náklaďáků, jedná se však o časově omezení období v dubnu. Pokud dojde k poškození komunikace, tak bude samozřejmě plnohodnotně opravena," sdělil nám starosta města Petr Borecký. 

Úvaly začínají čistit ulice

Ač možná ne všechna místa v Úvalech jsou momentálně klidná, tak se město i přesto snaží dělat pro své obyvatele maximum. Třeba v těchto dnech probíhá strojové čistění ulic, a to především od četných nánosů štěrku. Úklid by měl proběhnout v co nejkratším čase, proto se také využije větší techniky. 

Ve městě se momentálně řeší i další nepříjemnost. Řádí v něm totiž vandal. Dělá neplechu po celých Úvalech, a proto město vyzvalo obyvatele s žádostí o pomoc. "V Úvalech se nám objevil nový writer. Neznáte ho náhodou někdo? Rádi o něm na radnici uvítáme jakékoli informace, které nám ho pomohou identifikovat, abychom jeho rozsáhlé "dílo" mohli po zásluze odměnit," prosí město o spolupráci. 

Velké dopravní problémy mají i v Kolíně

Tam se momentálně snad více vyplatí chodit pěšky nebo využít kola. Jízda po silnicích je totiž zdlouhavá. Důvodem je uzavírka Ovčárecké ulice a také probíhající uzavírka na Novém mostě. A má být ještě hůře. "Od 18. 4. dojde pravděpodobně ke zhoršení situace, neboť práce na silnici se přesunou za křižovatku Ovčárecká a Okružní směrem k Novému mostu," uvedl místostarosta města Tomáš Růžička.