10 NEJ tipů, co dělat, když je venku ošklivo

Možností je mnoho, stačí si vybrat..
Zobrazit fotogalerii (5)
 

Kdo čekal jaro, je právem zklamán. Žádné výlety do přírody, venku je pořádná zima a bude hůř. Nezoufejte, nemusíte zůstat zavření doma. Máme pro vás 10 tipů, kam vyrazit ve Středočeském kraji přesto, že venku padají trakaře. Uvidíte, že si to užijete ještě víc. 

Horšící se počasí bez výhledu na zlepšení může způsobovat pocity únavy nebo vyčerpání. Nenechte se však odradit, vyrazte ven počasí navzdory. Čeká vás sport, kultura a hlavně relax. 

  • Vyrazte do aquaparku v Kladně

V Kladně si to užijete, ať už chcete trávit čas trochu aktivněji, nebo raději relaxovat. S sebou můžete vzít i děti, protože aquapark nabízí vyžití i pro ně. Zkuste si užít adrenalin ve Spacebowlu, nebo se prostě naložit do whirpoolu a vypnout. Kdybyste zatoužili po teplu, které venku najednou chybí, na chvíli se zavřete do parní komory.

  • Zůstaňte doma a pozvěte přátele

Skvělým pomocníkem proti špatné náladě a depresi z počasí jsou vaši přátelé. Pozvěte je na večeři, nebo se nechte pozvat na večeři k nim, uvidíte, že se budete výborně bavit a na počasí venku úplně zapomenete. Pokud si k tomu nalejete i skleničku bílého vína, je po všech starostech a stresech!

  • Vezměte partnera do kina v Mělníku

I když to někdy může být těžké, zkuste se dohodnout na filmu, který bude bavit všechny zúčastněné. Film si užijte ve velkém stylu i s popkornem a vším, co máte rádi. Nejen, že si budete mít celý večer o čem povídat, ale hlavně vám bude úplně jedno, že venku je zima a ošklivo.

  • Prolezte se na lezecké stěně v Mšenu

Lezecké stěny jsou ideálním místem, kam se zašít a přestat vnímat venkovní svět. Za chvíli se soustředíte jen na to, kam dát ruku a nohu, a už stoupáte do výšek, o kterých se vám ani nesnilo! V Mšenu má stěna 10 metrů a vybrat si můžete různou obtížnost, stěny však najdete po celém Středočeském kraji. Cena je skoro všude velmi příznivá. 

  • Sportem ku zdraví v Berouně

V Berouně je možné zkombinovat plavání s posilováním ve fitnescentru v městském plaveckém areálu. Při fitnes aktivitě často trpí naše záda, ale při plavání si právě tyto svaly báječně odpočinou a vy se tak vrátíte domů jako znovuzrození. 

  • Otužováním k lepší imunitě a endorfinům

Saunování je nejlepším způsobem, jak zapomenout na strasti venkovního světa, pořádně se prohřát a při zchlazení si užít vlnu endorfinů. Pokud se vám poštěstí, vychytáte v sauně i saunový ceremoniál, což je voňavý zážitek, který vás nadchne. Potom, co vyjdete ze sauny, si budete připadat asi tak o dvacet kilo lehčí a úsměv z tváře vám nesmaže ani sníh a déšť.

  • Pivní lázně v Dolních Břežanech

Pokud máte rádi pivo, jsou pivní lázně perfektní volbou. V našem kraji jich je spousta. Zavítat můžete třeba do těch v Dolních Břežanech, kde si užijete i omlazující masáže a další lázeňské terapie. 

  • Solná jeskyně v Poděbradech

Solné jeskyně působí příznivě na naše tělo i mysl. Vhodné jsou pro všechny věkové kategorie. Pokud se jeskyně pojí i se světelnou terapií, máte vyhráno a deprese na vás už nedosáhne. Hodina v solné jeskyni se vyrovná dvěma dnům dýchání mořského vzduchu, tak si dovolte na chvíli vypnout.

  • Zkrášlovací relax 

Nový sestřih vašich vlasů vás nadchne tak, že se soustředíte spíše na to, jak vám to teď sluší, nežli na počasí venku. Svěřte se do rukou profesionálů a nechte je o vás pečovat. Doma můžete v relaxování pokračovat třeba vonnou koupelí a maskou na obličej. 

  • Focení vás bude bavit

Už nikdy nebudete mladší a hezčí, než jste právě teď! Zkuste si najít profesionálního fotografa nebo fotografku a nechte se zvěčnit. Uvidíte, že za pár let to oceníte a až se budete ve stáří dívat na své fotky, budete si připadat opravdu krásní. Ideální je přibrat do focení i svou rodinu včetně domácích mazlíčků.