Sedlčany touží po novém terminálu, vyhráno ale není. Kde to vázne?

Takhle by to mohlo vypadat
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Zase o něco blíž splnění velkého snu jsou obyvatelé Sedlčan. Dočkají se vytouženého dopravního terminálu, který by spojil vlakové a autobusové nádraží? Plány by byly, vůle také. Jen ty peníze zatím jaksi chybí.

S podobnými projekty se v poslední době roztrhl pytel. Města ve Středočeském kraji touží po zlepšení komfortu pro cestující, což je samozřejmě dobře. Hlavně se však otevřely nové možnosti v rámci žádostí dotací z Integrovaného operačního programu. Ovšem ne každý na štědré financování dosáhne. 

V Sedlčanech na Příbramsku by chtěli nový dopravní terminál za padesát milionů korun. Spojil by vlakové a autobusové nádraží, což by lidé samozřejmě ocenili. "Je to věc, kterou chceme už roky. Podívejte se, jak to u nás teď vypadá. Ostuda, slovo moderní je tomu vzdálené na míle daleko," pokyvovala hlavou Alena Soukalová. Teď to vypadá, že by se snad mohla dočkat. 

Na "volných" drážních pozemcích finišují přípravy na výstavbu dopravního terminálu také v Kutné Hoře. Měl by být opravdu velkolepý. 

Peníze jsou blízko

Radnice města už totiž podala žádost a pokud vše klapne, peníze konečně budou. "Máme zprávy, že to vypadá nadějně. Ale ještě není nic definitivně potrvzené," vysvětlil starosta Jiří Burian s tím, že plány jsou poměrně ambiciózní. Měla by se postavit zbrusu nová odbavovací hala pro autobusové nádraží, zastřešit nástupiště a vzniklo by i kompletní sociální zázemí. Počítá se i s informačními cedulemi a tabulemi a propojení s cyklostezkou. 

Vše teď záleží na úřednících, kteří posuzují žádost Sedlčan. Ti sice nemohou sdělit žádný, byť jen průběžný výsledek. Podle našich informací je už však "papírování" téměř vyřízeno. Obyvatele Sedlčan i radnici jistě potěší fakt, že by mělo jít o kladné stanovisko. Stavět by se tak mohlo už letos.