D1 zahalil kouř, vedle dálnice hoří hala

 

Vypadá to jako apokalypsa. Na dálnici D1 byste čekali cokoli. Ale že pomalu neprojedete kvůli hustému kouři, to je dost nepředvídatelný scénář. Řidiči, kteří jedou na Brno, musí dávat velký pozor. 

Je to jako nějaká scéna z hollywoodského filmu. Jedete v klidu po dálnici a najednou před vámi obrovský ještěr, cesta zavalená balvany nebo, jako v tomto případě na D1, plameny a hustý kouř.

"Nejprve jsem se lekla, co se děje. Pak jsem si říkala, že musí hořet několik aut, než jsem zjistila, že je to vlastně kousek vedle dálnice," popisuje čtenářka, která místem právě projížděla a také nám poslala vůbec první fotky vyfocené na mobilní telefon.  

Důvodem naštěstí není útok mimozemšťanů ani nic, co by si vymysleli hollywoodští scenáristé. Na třiatřicátém kilometru D1 na úrovni obce Bělčice směrem na Jihlavu totiž hoří hala. Aktuálně tam zasahuje deset jednotek hasičů, na místo však jedou ještě další. "Byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu," potvrdil mluvčí hasičů Ladislav Holomčík.

Na silnici je snížená viditelnost a řidiči by si měli dávat velký pozor. Není však třeba panikařit, požár už by měl být pod kontrolou a jeho rozšíření na dálnici tak nehrozí. Dohašování však bude probíhat prakticky celou noc. Hořela hala společnosti Sycorex CR, kde se zpracovávají použité a staré pneumatiky k dalšímu využití. Kvůli požáru byla také uzavřena silnice 1107 u Ostředku.