Příbram plánuje nový skatepark za miliony, stavět budou i trestanci

Takhle by to mělo vypadat
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Vůle lidu sice není vždy tím hlavním hnacím motorem radnic jednotlivých měst a obcí, v případě Příbrami se však, zdá se, tentokrát naplní. V areálu Nové Rybníky totiž už brzy vznikne nový skatepark. 

Skateboardové areály jsou chloubou většiny větších měst ve Středočeském kraji. Ono se není co divit, pro mladé lidi je to forma "in" kratochvíle. Kolín, Beroun nebo třeba Nymburk jsou na svá hřiště právem hrdi. V Příbrami sice také jedno takové mají, ovšem zdaleka nedosahuje dokonalosti. Zatím. Už v létě by mělo být všechno jinak. 

Mladí ho chtějí

Městská radnice totiž rozhodla, že uvolní pět milionů korun na kompletní rekonstrukci stávajícího skateparku v areálu Nového Rybníka. Pravdou je, že zdejší sportoviště je opravdu v dezolátním stavu. Na druhou stranu stále ještě slouží veřejnosti, což je jasný důkaz, že je po této formě zábavy velký hlad. 

"Jasně, že jsme rádi. Není to jen o ježdění na prkně nebo na kole. Pro nás je to styl, něco, kvůli čemu se scházíme. Jak my, co opravdu jezdíme, tak naši známí, co za námi chodí na pokec nebo koukat," má jasno sedmnáctiletý Pavel. Opravovat se bude i místní Junior klub, vyroste nová in-line dráha, opraví se oba břehy rybníka.

Vedení Příbrami věří, že vynaložené peníze budou dobrou investicí. "Na setkání se studenty se nám potvrdilo, že mladí skatepark opravdu chtějí, takže to je dobrá volba," potvrdil místostarosta Václav Švenda. S opravami a stavbou budou pomáhat i odsouzení z nedaleké věznice Bytíz nebo klienti úřadu práce. Celkové náklady včetně odbahnění okolí a dalších nutných kroků vyšplhají na pětadvacet milionů korun.