10 lidí, které opravdu nechceme potkat v MHD

Poslouchal otravuje hudbou všechny.
Zobrazit fotogalerii (8)
 

Jsou situace, které se vám jednoduše mohou stát jen v MHD. Podívejme se na panoptikum lidí, které až příliš často potkáváme a přitom bychom se jim nejraději vyhnuli. Kteří jsou nejhorší?

V dopravních prostředcích často pochopíme, v jak kouzelné sociální bublině žijeme a jak je nám v ní dobře. Jenže kritická situace a stres působí, že si poněkud více všímáme okolí, které nás nemusí zrovna potěšit. Malý prostor, nepohodlí, spěch a možnosti úniku? Do další zastávky nulové!

Kecal
Je zvláštní, že hluk při cestě neodradí telefonisty od zdlouhavého vykecávání. Kecal často řeší důležitý byznys nebo svůj společenský život - od včerejší chlastačky přes opici a okno až k nebohé (nejspíš hluché) ženě, která "mu dala". Ženy po telefonu zase rády řeší, jak se hodí rtěnka k laku na nehty a jestli nejsou ty leopardní šaty na kolegyni už trochu moc. Společným poznávacím znamením, které všechny Kecaly spojuje, je ultra nepříjemný hlas, případně nějaká drobná vada řeči.

Batoháč

Člověk, který má batoh nebo jiné zavazadlo v dopravním prostředku, nemusí být vůbec obtížným spolucestujícím, důležité je, jak s tímto svým nástrojem zachází. Abychom byli spravedliví, je nutné poznamenat, že nejde jen o ty s batohem, ale i ty s kabelkou. Pokud individuum batohem fackuje sedící a kabelkou šťouchá pod žebra okolostojící, mění se cesta v čiré peklo.

Free bio rodiče

Rodiče si často pletou dětské hřitě s vagonem. Jinak si totiž nelze vysvětlit, že tento typ rodičů nechává děti běhat a hlučet a klidně i nepěkně otravovat ostatní. Pokud jde o zastánce jiného stylu výchovy, měli by přece vědět, že děti potřebují jejich pozornost a zájem.

Svačil

Jíst v metru nebo tramvaji je neslušné. Dá se to však pochopit u dětí nebo velmi civilizovaně pojídajících, jinak kultivovaných lidí. Těžko říct, jestli by někdy někdo zemřel hlady, kdyby si nedal kus bagety v tramvaji, ale proč to riskovat. Úplně jinou ligu však hrají ti, kteří jsou schopni si namazat chleba máslem a nahoru poskládat tvarůžky nebo klidně i cibuli. Možná se někdy dočkáme i menší kuchařské show! (Doufejme, že se nebudou dělat flambované palačinky.)

Revizor

Sice není tak úplně cestujícím, ale i on umí pěkně znepříjemnit život. Dokonce i když máte platnou jízdenku. Revizor si umí najít vhodnou chvíli. Pokud máte zrovna nákup v tašce a lístek až na dně, je jisté, že právě po vás ji bude chtít. Ideálním časem, kdy vás požádá o předložení lístku, je pak den po uplynutí ročního lístku. V metru zásadně revizoři zastavují jen ty, kteří evidentně spěchají a měli někde být už nejméně před 30 minutami. 

Zavazel

Dalším oblíbeným typem cestujícího je člověk, který stojí všem v cestě, ale odmítá se pohnout. Dokonce ani na hlasité "Zdovolením!" nereaguje. Většina lidí se neubrání myšlenkám na to, že elektrický paralyzér by byl vhodným řešením této situace. Největší koncentrace těchto filutů je u dveří nebo kdekoliv před vámi, když se kolem skoro nemůžete protáhnout. 

Poslouchal 

Je úplně jedno, jakou poslouchá hudbu. Jistě je to člověk velmi sdílný, který by vám nabídl i část své svačiny, když se klidně dělí o hudbu, ale ohrožovat někoho svým špatným vkusem je opravdu trestuhodné. Jen o něco menší trest by si pak zasloužili ti, kteří šíří svoje songy jen přes nekvalitní sluchátka.  

Smradil a Voněl

Cestující, kterého dříve cítíte než vidíte, se může v MHD vyskytovat v několika provedeních. Buď jde o člověka, který smrdí, a je už úplně jedno jestli potem nebo proto, že se už pár týdnů zapomíná osprchovat. Nebo taky o muže a ženy, kteří to silně přeženou s voňavkou. Těžko se pak rozhodnout, co je horší, jestli žena, která voní, jako by právě vyloupila ruskou parfumerii, nebo sportovec, co uběhl maraton, ale ráno neaplikoval žádný antiperspirant. Do této smrduté kategorie často patří i malé děti, které by potřebovaly přebalit nebo převléct.

Sahal a Tulil

Jakýkoliv dotyk od cizího člověka v MHD je prostě nepříjemný. Mezi ty nejčastější doteky patří, když se dotkneme cizí ruky na madle, jenže bohužel ani tam nekončí všechny hrozící doteky. Často se na nás mačká někdo, z koho máme kopřivku, a ani to není v nacpaném dopravním prostředku to nejhorší. To přide, až když jsou doteky záměrné. Gratulovat by si proto měla každá žena, která při vystupování v davu lidí ještě nepocítila žádné ruce na svém pozadí a zbytku těla. 

Mix

Vždycky může být hůř, ať už potkáte na cestě kohokoliv otravného, zkuste si představit, že by ještě smrděl. Pokud vám někdo zavazí a útočí na vás svým zavazadlem, zkuste si představit, že by do toho ještě telefonoval a nakonec se z něj třeba vyklubal revizor! A pokud na vás někdo sahá, možná jděte občas prostě raději pěšky.