POČASÍ příští týden: Dojde k ochlazení a budou potřeba deštníky

Počasí bude velmi nevyzpytatelné
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Tento týden byl tím jasně nejteplejším v letošním roce. Následující týden ovšem tak teplotně atraktivní již nebude. Jak moc teploty klesnou a kdy se máme připravit na déšť?

Příští týden bude počasí u nás ovlivňovat tlaková výše postupující přes střední Evropu k severovýchodu. Během středy nás začne postupně ovlivňovat studená fronta od západu, za ní k nám začne proudit chladnější vzduch, a to od severozápadu. Závěr období pak bude ve znamení rozšiřování výběžku vyššího tlaku vzduchu. 

V pondělí a úterý si ještě můžeme užívat sluníčka. Bude totiž polojasno a teploty by se měly držet okolo dvacítky, přičemž v úterý by dokonce mohly vyšplhat i někam k 25 stupňům. Právě v úterý v odpoledních hodinách ale bude pomalu přibývat oblačnosti a s tím spojené přeháňky. 

Ve středu už by mělo pršet na většině našeho území s tím, že teploty klesnou pod dvacet stupňů. Obyvatelé Moravy na tom budou lépe, u nich ještě rtuť teploměru bude nad dvacítkou. 

Dobré vyhlídky nejsou ani na následující víkend. Mělo by být zataženo až oblačno, přičemž se místy objeví i přeháňky. Závěr víkendu by ale měl být ve znamení ubývání oblačnosti, a tak je možné, že přeci jen alespoň v neděli bude hezky. Teploty by ale nejspíše překročit dvacítku neměly.