Vyrobte si voňavé obličejové masky

Masky vyrobíte snadno z toho, co máte doma. Žádné speciální přísady nejsou nutné.
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Naše tělo chce na jaře novou vláhu i vitamíny. Úplně stejné potřeby má i vaše pleť! Neutrácejte za drahé chemické preparáty a vyrobte si čerstvé masky z přírodních surovin, které vás rozzáří. Jak na to? 

Vyrobit si pleťovou masku není nic těžkého. Jediné pravidlo, které je nutné ctít, je, aby byla čerstvá. V ledničce vydrží maximálně 3 dny, pak ji bez milosti vyhoďte. Právě kvůli krátké trvanlivosti bude nejlepší zůstat při výrobě menších množství masky. O to různější typy můžete vyzkoušet. Které jsou osvědčené?

S vůní pomerančů 

S touto maskou získáte vyživenou pleť a zdravou barvu. Obsahuje totiž spoustu zinku a antioxidantů.

Potřebujete: 1/2 šálku nadrcených ovesných vloček, 3 polévkové lžíce řeckého jogurtu, 2 lžíce medu, 2 lžičky sušené pomerančové kůry, šťávu z jednoho pomeranče

Jak na to: Všechno rozmixujte a smíchejte dohromady. Nechte působit, dokud na pleti maska neuschne. Poté opláchněte teplou vodou. Pozor na okolí vašich očí, pomerančová šťáva bude dráždit, pokud předtím nepoužijete oční krém. 

  • Jednoduchá avokádová

Protože v jednoduchosti i v avokádu je krása, sáhněte po ní! Nepotřebujete spoustu ingrediencí, ani složitý postup. Maska vám pomůže s regenerací a je vhodná i pro citlivou pleť. 

Potřebujete: 1 avokádo 

Jak na to: Avokádo vydlabeme a dužinu rozmačkáme na kašičku. Pak ji prsty rovnoměrně naneseme na obličej. Necháme 10 minut působit, poté opláchneme vlažnou vodou. Po opláchnutí ošetřete pokožku pleťovou vodou. 

  • Jako dobrá snídaně 

Máte rádi ovesnou kaši se skořicí a jablkem na snídani? Skvělé! Dopřejte podobnou baštu i pleti. Popravdě - můžete si v klidu udělat snídani a zbytek rozmixovat a aplikovat na obličej. Maska má antiseptické účinky, čistí a stahuje póry a zároveň pleť příjemně hydratuje a dodává kůži vitamíny.

Potřebujete: 1 zralé jablko, 1 lžičku bílého jogurtu, 1 lžičku medu, 1/2 lžičky mleté skořice, 1 lžičku ovesných vloček

Jak na to: Všechno rozmixujete dohromady a nanesete na obličej v tenké vrstvě. Nepřežeňte to se skořicí, mohli byste si pleť podráždit.

  • Dovolený cukr

Přestože běžně je cukr ve světě krásy spíše zapovězenou slastí, pokud jde o pleť, můžete si ho dopřát hodně! Tento jemný peeling si zaslouží vaše pleť jednou týdně. Vrásky ani nečistoty nedostanou šanci. 

Potřebujete: 3 lžíce olivového oleje, 5 lžic jemného hnědého cukru

Jak na to: Smíchejte hnědý cukr s olivovým olejem a poté krouživými pohyby masírujte obličej. Nechte na obličeji alespoň 5 minut a jemně smyjte. Masku aplikujte večer a nechte pleť celou noc dýchat.