Horko a sucho vystřídá déšť a bouřky: Bude alespoň konec týdne slunečný?

Příští týden to žádná hitparáda nebude
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Máme za sebou týden, který přinesl hodně sluníčka a naprosté minimum srážek. V příštím týdnu k nám ale dojde studená fronta, která přinese výrazné ochlazení. Budou nižší teploty trvat po celý týden nebo bude alespoň víkend stát za to?

Závěrečný květnový týden stál za to. Dočkali jsme se teplých dní a většina z nás už určitě oblékla plavky a zpříjemnila si chvíle nějakou tou koupačkou. Bude ale počasí podobným aktivitám přát i v následujících dnech? No, povětšinou moc ne.

Start týdne ve znamení deště

Pracovní týden nezačne zrovna počasím, které bychom si v červnu představovali. Bude totiž oblačno až zataženo, místy s přeháňkami a ojediněle i bouřkami. Teploty klesnou a budou se pohybovat slabě nad 20 °C. Tepleji bude pouze na Moravě, přičemž tam by zkraje týdne mohlo být klidně i okolo 26 °C.

Oteplení přijde až o víkendu

Na teplo a slunce si budeme muset v následujícím týdnu počkat. Oteplovat by se mělo až od pátku, stejně tak by mělo také ubývat oblačnosti. Víkend by tak měl být teplý a slunečný, přičemž rtuť teploměrů by mohla atakovat i 30 °C.

V novém týdnu tak určitě neopouštějte domov bez deštníků, počasí totiž bude velmi nevyzpytatelné. Na druhou stranu na teplou bundu to také nebude a trošku nižší teploty určitě potěší, jelikož horka bychom se v létě měli dočkat a užít si ho do sytosti.