Policisté pátrají po dvou dívkách: Ztratily se u poděbradského jezera, jedna má cukrovku

Dívky se ztratily včera odpoledne
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Středočeská policie nemá příliš klidu ani během tohoto víkendu. Byla jim totiž nahlášena ztráta dvou dívek, které přijely s dětským domovem na jezero v Poděbradech. Znáte je a tušíte, kde by mohly být?

Pátrání trvá od včerejšího odpoledne, kdy se dívky ztratily na jezeře v Poděbradech, kam jely v rámci výletu s dětským domovem. "Kolem půl čtvrté zjistila vychovatelka, že se dívky nevrátily z toalet. Sama prohlédla okolí a následně požádala i plavčíka, aby vyhlásil jejich jména s výzvou k návratu. Dívkám také zmizely osobní věci," uvedla tisková mluvčí středočeské policie Jana Štěinerová. 

Oběma dívkám hrozí nebezpečí

Dívkám z dětského domova, které nejsou připraveny na samostatný pohyb, hrozí nebezpečí. Starší Markéta Nekolná se narodila v roce 2002. Má štíhlou postavu a cukrovku, díky které je nucena 3x denně aplikovat inzulín, který ovšem nemá aktuálně při sobě. Poslední dávku dostala ještě v domově. Dobře se dá poznat i podle toho, že má předkus.

Druhou slečnou je Natálie Höpflová, která je ročník 2003. Má silnější postavu a středně dlouhé hnědé vlasy. 

Policie samozřejmě vyzývá občany z blízkého i širokého okolí, aby podali jakékoliv informace, které by jim mohly v pátrání pomoci. Mohou volat na linku 158 nebo na jakoukoliv policejní služebnu.