O víkendu se z Milovic do Lysé vlakem nedostanete. Je náhradní varianta?

Výluka bude nepříjemná pro všechny cestující, vlaky nepojedou vůbec
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Středočeský kraj v poslední době výluky vlaků přitahuje jako magnet. Další v řadě bude trať 232. Navíc nejde o to, že by soupravy měly být opožděné nebo by se zrušilo několik vybraných spojů. Ono se zde totiž nepojede vůbec! Co se stalo a bude možnost jiné přepravy?

Nepříjemné komplikace čekají o nadcházejícím víkendu cestující, kteří se budou chtít dostat z Milovic do Lysé nad Labem, případně opačně. Správa železniční dopravní cesty totiž bude na trati 232 intenzivně pracovat. Plánuje se náhradní doprava, pro jistotu je však dobré podívat se vždy na konkrétní spoj.

Časy mohou být jiné, než na jaké jsou lidé zvyklí od vlaků, což potvrzují i České dráhy. "Po dobu výluky jsou všechny vlaky v úseku Lysá nad Labem - Milovice nahrazeny autobusy náhradní dopravy, která bude organizována dle výlukového jízdního řádu. Soupravy odjíždějí z Milovic dříve, než je pravidelný odjezd vlaků, a naopak do Milovic přijíždějí později." Zástávky budou v bezprostřední blízkosti nádražních budov. 

Jaký vlastně nastal problém?

Naštěstí se nestalo nic, co by vlakům na zmíněné trase znemožnilo jezdit po delší dobu. "Bude se jednat o běžnou údržbu a opravu kolejí na trati, také o údržbu trolejového vedení, odstranění vegetace v blízkosti trati a udržení technického stavu," vysvětlil mluvčí Správy železniční dopravní cesty Marek Illiaš. 

Výluka by měla podle plánu trvat v sobotu od 8:00 do 15:55, je ale možné, že například nevhodné počasí či další nepředpokládané komplikace práce na trati prodlouží a vlaky třeba nepojedou po dobu celého dne. 

"Jízdu do práce vlakem jsem již stejně vzdala. Poslední zážitek byl skokan. A s rukou po operaci s tolika ohleduplnými lidmi kolem bylo super rvát se do autobusu," popsala s hořkým úsměvem Kateřina Bajerová svůj poslední zážitek s náhradní dopravou. Snad to tedy tentokrát nebude tak horké.