Mlékojedy: Nové zabezpečení na prokleté trati

Nová zastávka se zabezpečením? Alespoň proti nehodám..
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Vzhledem k sérii neštěstí na vlakové trati v Mlékojedech se vybuduje nová železniční zastávka s chráněným přechodem. Je ale opravdu možné, že by odradila sebevrahy?

Železniční trať v Mlékojedech už v podstatě zlidověla jako "Prokletá trať". Teď by se měla konečně dočkat úprav. Zabezpečení pro chodce je jistě krok správným směrem, ale je možné, že by mělo nějaký vliv na vlnu sebevražd?

Na krátkém úseku na trati totiž došlo k pěti po sobě jdoucím neštěstím, při kterých pod koly vlaku umírali mladí lidé. Ve dvou případech, prvních dvou mrtvých šestnáctiletých dívek, se prokazatelně jednalo o sebevraždu. Pokud jde o další tři události, jsou stále v šetření, s největší pravděpodobností však jde rovněž o úmysl.

"Měli by tam postavit zeď, aby se tam nikdo nedostal. A hotovo. Co pořád chtějí vymýšlet?" rozčilují se někteří lidé na sociálních sítích. Jenomže to samozřejmě není docela možné. Oplotit stovky, vlastně tisíce kilometrů tratí? To nikdo nemůže myslet vážně. 

"Hledali jsme možná opatření, kontaktovali jsme Policii ČR i Drážní úřad a městskou policii," popisuje starostka Neratovic Lenka Mrzílková. "Probírali jsme to s lékaři, ale bohužel, pokud jde o úmysl, nefungují žádná opatření." Nechce však sedět s rukama v klíně a čekat, až dojde k dalšímu úmrtí. Jak už bylo řečeno, sebevraždě pravděpodobně nemůže nikdo a nic stoprocentně zabránit, nicméně minimálně pro osobní pocit je jakékoli opatření správné. 

Navíc v místě, kde se postaví zastávka s chráněným přejezdem přes trať, tedy u atriových domů, už v minulosti k několika vážným nehodám došlo. Větší bezpečnost je zde tedy určitě na místě.