V pondělí ještě tropy, zbytek týdne proprší

 

Následující týden bude, co se počasí týká, jako na houpačce. Zatímco pondělní den bude místy tropický, noc už bude relativně chladná. A následující dny si spíš než sluníčko užijeme deštníků, ale snad i svěžejšího vzduchu. 

Kdo se těšil na nějaké dlouhodobější opalovačky a koupačky, bude mít s největší pravděpodobností smůlu. Stihne to maximálně v pondělí, pak už to na žádné velké vyvalování u vody nebude. Pokud ovšem vodou nemyslítu tu, která bude padat z mraků. Té si totiž zřejmě užijeme právě už v pondělí večer a hlavně pak v noci.

Teploty těsně nad dvacítkou

Tropy už v úterý vystřídá mírné ochlazení, teploty klesnou k šestadvaceti, což bude ostatně trend celého týdne. Ve středu se teploty dostanou maximálně ke třiadvaceti stupňům, ve čtvrtek se očekává ještě o stupínek méně. Společným znamením celého týdne bude také hrozba bouřek a přeháněk. I když je pravdou, že na většině území by mělo jít spíš o lokální "spršky".

Pokud současná předpověď vydrží a nenastane změna, nejchladnějším z celého týdne bude víkend. Teplota by se měla pohybovat jen kolem dvacítky a také deště by měly být nejintenzivnější. Radost z toho mohou mít houbaři, pro které takové počasí znamená předzvěst prvních letošních houbových "žní". 

Zajímavé je, že i v těchto dnech se i na našem území teploty občas dostanou pod bod mrazu. Například ve čtvrtek ráno byly na Šumavě téměř čtyři stupně pod nulou. Pokud jste uvažovali o dovolené ještě před prázdninami, tak máte nejlepší dobu na nějaký last minute. U nás se v následujícím týdnu příliš neohřejete, samozřejmě kromě zmíněného pondělí.