V Mělníku řádí podivná partička. Klidně skočí před auto a okradou vás

Dva Rumuni a jeden Slovák řádí v Mělníku
Zobrazit fotogalerii (3)
 

V Mělníku řádí jako černá ruka zvláštní "podnikatelé" s igelitkou. Jde jim o jediné, chtějí se vám vecpat do auta a tam vás okrást. Jaké jsou jejich nekalé praktiky a jak se zachovat?

V Mělníku lidé stále častěji narážejí na skupinu lidí, kteří jezdí bílým audi s ústeckou značkou a snaží se prodávat věci řidičům. Nejčastěji je potkáte na benzince nebo na parkovišti či za spořitelnou u kebabu. K prodeji používají dost svérázné metody, kvůli kterým si řidiči mohou připadat jako v nějaké východní zemi. 

"Nabízejí různé zboží, vlezou vám až do auta a pak vás okradou," shrnula jejich taktiku Jana Štaubová z Mělníka. "Mně chtěli nacpat nějaké hodinky a bůhví co ještě. Když zjistili, že mi nemají co v autě ukrást, tak odešli," popisuje svůj zážitek Vojta Dvořák. Tito "podnikatelé" jsou prý celkem tři. Podle mnoha svědectví by mělo jít o dva Rumuny a jednoho Slováka. Vybírají si nejdříve luxusnější auta, ale nakonec vezmou zavděk vším. 

Když kšefty nejdou, začínají mít tito maníci poněkud zvláštní sebevražedněprodejní sklony. "Minule lezli autům do cesty na sjezdu na novém mostě. To je čistá sebevražda. Jakoby tam už takhle nebylo dost bouraček," rozčiluje se Hana Bílá. 

Volat na ně policii?

Na sociálních sítích se vede trochu spor o to, jak na ně vyzrát. Někdo by volal policii, jiní tvrdí, že je to úplně zbytečné. "Policii se smějí, ti s nimi nic nemohou udělat, ale když je někdo fotí, to se můžou zbláznit a utíkají pryč. Foťák je prostě nejlepší zbraň," vysvětluje paní Ivana svůj úspěšný postup proti otravným prodejcům.

Je však pravdou, že čím více jsou dotazováni od policie, tím dříve je místo, kde právě prodávají, přestane bavit. Pak zpravidla změní benzinku, kterou okupují. Postupně se je tak možná podaří "vystrkat" do jiného města, kde však problémy začnou znovu.

"Mohu potvrdit, že v Mělníku už hlídáme toto bílé audi a jeho posádku z ciziny. Zatím na ně však není podané žádné trestní oznámení," potvrdila mluvčí mělnické policie Markéta Johnová. Zbavit se těchto "obchodníků" tak evidentně nebude žádná legrace.