Dobrý skutek byl po zásluze potrestán. Muž poskytl hráči nocleh, ten ho okradl

Záběry z kamery uvnitř benešovské herny
Zobrazit fotogalerii (1)
 

Zdá se, že slušní lidé ještě nevymřeli. Na druhou stranu je však stále dost i podvodníků. A tak, když mladý muž nabídl pomoc jednomu z vypočítavých hráčů, začaly se dít věci. Přišel nejen o iluze, ale i o peníze a veškeré doklady.

Jeden z hostů v benešovské herně se seznamuje s jiným návštěvníkem podniku. V tu chvíli ještě netuší, že se žádného velkého kamarádství nedočká. Zatímco v herně ve Vnoučkově ulici šlo o příjemný večer, konec párty byl bolestný. Muž nabídl hráči nocleh. "Hráč muže okradl a hostitel tak zůstal bez peněženky s osobními doklady, platební karty a také částky dva a půl tisíce korun," informovala mluvčí benešovské policie Veronika Čermáková

Muže, který využil dobročinosti, nahrála kamera v jedné z benešovských heren, ale jeho totožnost je stále utajena. Policie po podezřelém i nadále pátrá. Za trestný čin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku mu hrozí až dva roky vězení.

Zloděj si s sebou při odchodu vzal i sportovní obuv, tři lahve alkoholu a další drobnosti. Ovšem druhý den přišel nocležník všechny věci vrátit. Až na peníze.

Pátrají i po dalším muži

Policisté hledají i dalšího mladíka, který mluví česky bez přízvuku. "Dále pátráme po muži, který se evidentně s pachatelem dobře znal. V herně ho totiž vyhledal a bavil se s ním, i když ke krádeži už v jeho přítomnosti nedošlo. Muž, který se dle záznamu znal s pachatelem, může být ve věku do 25 let, má štíhlejší střední postavu, tmavší hnědé vlasy a světlou pleť," popsala mluvčí.

Protože policisté neznají totožnost pachatele, ani jeho známého, obracejí se na veřejnost se žádostí o pomoc a spolupráci. Pokud byste měli jakékoli informace, neváhejte je sdělit na linku 158.