Násilník z Mělníka je stále na svobodě. Jednu ženu už se prý pokusil znásilnit

Stále je na svobodě
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Policie stále intenzivně, leč marně, pátrá po muži, který se měl pokusit znásilnit ženu nedaleko mělnické vyhlídky na soutok Labe a Vltavy. Oběť se intenzivně bránila a nyní leží na jednotce intenzivní péče.

Informace od policie a příbuzných oběti se však kupodivu rozcházejí. "Zatím neznámý muž fyzicky napadl ženu a pokusil se jí odcizit osobní věci," popisuje mluvčí policie Jakub Vinčálek. "Skutek je kvalifikován jako loupež."

Od kamarádky přepadené ženy však víme, že šlo především o pokus o znásilnění. Tuto verzi však policie zatím nepotvrdila. Jisté je, že žena po útoku skončila s vážnými zraněními v nemocnici na jednotce intezivní péče. 

Strážci zákona se obrací na možné svědky s prosbou o sdělení jakýchkoliv informací, které by mohly vést k dopadení pachatele. "Lidé se mohou obrátit na naši tísňovou linku 158 nebo se dostavit na služebnu," říká Vinčálek. Násilníkovi mělo být kolem 40 let, jeho špinavě blond vlasy jsou prořídlé. Měří něco kolem 180 centimetrů. Když zaútočil, tak na sobě měl tmavé kraťasy, světlé triko a tmavou mikinu.

Existuje obrana?

Pokud zrovna nejste přebornice v Krav Maga, tak je nejlepší obranou, kterou můžete použít, jednoznačně osobní alarm nebo pepřový sprej. Osobní paralyzér se může až příliš snadno obrátit proti oběti. Na každý pád se rozhodně vyplatí nechodit v noci venku a samotná, nebo alespoň nemít sluchátka v uších.