Zemina zavalila dělníka, byl dvě minuty bez vzduchu. Jak to dopadlo?

Zavalenému dělníkovi se nakonec naštěstí nic nestalo
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Na staveništi nedaleko poděbradské železniční trati došlo k neštěstí. Během výkopových prací byl totiž zavalen zeminou muž a dvě minuty k němu neproudil vzduch. Na místě musel zasahovat i policejní vrtulník.

V poděbradské ulici Karla Hampla se schylovalo k velkému neštěstí. Kompletně tam byl totiž zavalen jeden z dělníků během výkopových prací, jelikož v ulici probíhá oprava vodovodu. 

"Hned po ohlášení události naše operační středisko vyslalo na místo hasiče z Poděbrad a také velký vyprošťovací vůz z Nymburka. Na místě byl zavalený muž, přičemž mu byla přivolána i záchranná služba. Došlo k vyhlášení poplachu, přičemž hasiči byli na místě již po pěti minutách. Po krátkém průzkumu s dělníky byl muž vytažen," popsal situaci mluvčí hasičů Jaroslav Gabriel.

Muž po vytažení nebyl na první pohled zraněný. "Byl při plném vědomí, měl pouze lehčí poranění zad. Došlo k jeho ošetření, zafixování proti pohybu a byl vrtulníkem transportován do UVN v Praze," vyvsětlila mluvčí Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje Petra Effenbergerová.

Na místo samozřejmě byla vyslána i policie, která místo důkladně prohlédla a nyní s úřadem bezpečnosti práce pracuje na zjištění, zda nedošlo k zanedbání pracovních postupů či nehoda dokonce nevznikla úmyslně. "Na muže se sesunula levá boční stěna výkopu. Spolupracovníci mu ale pomohli a vyhrabali ho. Stěžoval si na bolest zad. V každém případně nedošlo k žádnému porušení bezpečnosti práce, trestnému činu ani přestupku," uvedla Petra Potočná, tisková mluvčí PČR, územního odboru Nymburk.