Patrik Schick exkluzivně: Jak se těší do Juventusu, bere přítelkyni a koupí si Ferrari?

Patrik je výborným střelcem, tak snad ho čeká hodně italských gólů
Zobrazit fotogalerii (13)
 

Přestupová bomba dotikala a Patrik Schick balí kufry. Za jednadvacetiletého fotbalového útočníka zaplatil nejlepší italský klub Juventus Turín snovou částku 660 milionů korun. Patrik se tak stane druhým nejdražším českým fotbalistou v historii. Více v minulosti zaplatil jen Bianconeri za současného viceprezidenta klubu Juventus Pavla Nedvěda. Co nám rychlonohý fotbalista exkluzivně řekl?

Láska k fotbalu ho dovedla až na vrchol, a to velmi rychle a velmi brzy. V pouhých jedenadvaceti letech se během pár dnů stane milionářem. Náš zdroj tvrdí, že by si Patrik mohl přijít na tři miliony korun měsíčně, ale není vyloučené, že na této částce by měl v Juventusu jen začínat. Taková nabídka se jistě nedá odmítnout.

Svou roli v přestupu ze Sampdorie Janov hraje i bývalý nejlepší fotbalista Evropy a vzor mnoha mladých fotbalistů Pavel Nedvěd. S českou legendou, jež zastává funkci viceprezidenta turínského velkoklubu, se již Patrik setkal. "Jména v Juventusu znám všechny, ale osobně ještě nikoho. S panem Nedvědem jsme se ale už viděli," prozrazuje Schick opatrně. Přeci jen ještě neodletěl...

S 10 vstřelenými góly se stal králem střelců v kvalifikaci na Mistrovství Evropy hráčů do 21 let 2017. Trenér Vítězslav Lavička jej v červnu 2017 zařadil do nominace na evropský šampionát v Polsku. Za rok 2016 zvítězil v české anketě Fotbalista roku v kategorii Talent roku.

Na přestupu vydělá i Sparta

Patrik Schick začal svoji fotbalovou kariéru v pražské Spartě. V sezoně 2013/2014 nastřílel ve starším dorostu 22 gólů ve 29 zápasech. Přes juniorské mužstvo a rezervu se propracoval do prvního týmu. V červnu 2015 odešel na hostování do Bohemians 1905. V červenci 2016 se zrealizoval za 4 miliony eur jeho přestup ze Sparty do italského Janova.

V Itálii se během prvního půlroku dobře uvedl a začaly se o něj zajímat další celky Serie A. Teď už ho čeká tedy přestup do nejlepšího italského klubu Juventus Turín. "Očekávám, že to nebude nic lehkého. Všem budu muset dokázat, že na to mám," těší se Patrik. Strach ale prý nemá. "Ještě mám týden dovolenou, takže vám zatím nemohu říct, jaké jsou pocity před odletem. Každopádně strach nemám. Nervozita možná ještě přijde za pár dní, než si na všechno zvyknu. Ale to je všude stejné. I v Bohemians to tak bylo."

Další zájemce, Neapol, nabídl 19 milionů eur, což bylo odmítnuto. Stejně tak nepochodil ani AC Milán, který chtěl menší sumu dorovnat hráčskou kompenzací v podobě Gianluky Lapaduly.

Minulé léto utržila Sparta za Schicka 4,5 milionu eur, když ho prodala do Sampdorie Janov. Teď si pražský klub polepší o další příjemnou částku. Údajně by mělo jít o více jak dva miliony eur, v přepočtu tedy o víc jak 53 milionů korun. Alespoň tak to vyplývá ze smlouvy, kterou klub uzavřel. 

Miliony se točí, ale zdá se, že tento talent si ještě úplně neuvědomuje, jak moc mu přestup může změnit život. Co by si rád za vydělané peníze koupil, prý moc rozmyšlené ještě nemá. "Investovat budu určitě do nemovitostí, jinak jsem o tom ještě moc nepřemýšlel," říká Schick. Přeci jen, Itálie, město módy a rychlých luxusních aut. Tak co nějaký ten chlapský sen v podobě Ferrari? "Auta se mi libí asi jako každému klukovi, tak uvidíme... Co se týče módy, tak tu moc neprožívám."

Dámy, smůla, Patrik je zadaný. Zatím...

To, že módu moc neřeší, se nám ale nechce věřit. Pohledný fotbalista už teď ví, jak se zalíbit nejen svým fanouškům na hřišti, ale i svým fanynkám mimo něj. "Přítelkyni mám a pravděpodobně pojede do Itálie se mnou," přiznal Patrik, který je už teď směrem ke svému soukromí dost opatrný. Tak dámy, počkejte si, jestli tenhle krasavec vztah ustojí, partie to bude evidentně velmi dobrá.

Díky všem, co mi fandí

Jak bude vypadat Patrikův první den v Itálii, zatím netuší, vše je zatím v přípravné fázi. Svého manažera samozřejmě má a plně na něj spoléhá. "Zatím netuším, co mě čeká hned po příletu, ještě ani nemám vybraný byt," přiznává mladý talent. Jeho rodina je mu ale prý oporou. "Myslím, že jsou na mě pyšní. K fotbalu mě přivedl táta. Bylo mi tenkrát pět let."

Patrik Schick působí jako velmi pokorný a vděčný "kluk". Nezbývá tedy popřát nejen fotbalové úspěchy, ale také ať mu pokora vydrží a nezapomene, odkud do velkého fotbalového světa přijel... "Chtěl bych poděkovat lidem za to, že mi přejí úspěch a fandí mi. Moc si toho vážím. A děkuji všem, kteří mají na mé kariéře podíl."