Vybral z bankomatu 80 tisíc, ale zapomněl na ně. Co hrozí nepoctivému nálezci?

Hloupost a nepozornost stála muže v Kladně možná i celoživotní úspory
Zobrazit fotogalerii (1)
 

Lidská hloupost a nepozornost opravdu nezná mezí. Jasným důkazem budiž případ dvaapadesátiletého muže, který si v Kladně zapomněl 80 tisíc v bankomatu. Kde jsou jeho peníze nyní?

K popsané události došlo v bankomatu v Arménské ulici v obchodním centru na Kladně. "Poškozený muž provedl výběr finanční hotovosti ve výši 80 000 korun u zdejšího bankomatu. Poté, co mu byla částka vydána, odebral pouze platební kartu a v roztržitosti odešel z místa bez vydaných bankovek," popisuje policejní mluvčí Jana Šteinerová.

Citace zákona č. 40/2009  - trestní zákoník, § 219, odst. 1 hovoří jasnou řečí: "Kdo si přisvojí cizí věc nebo jinou majetkovou hodnotu nikoli nepatrné hodnoty, která se dostala do jeho moci nálezem, omylem nebo jinak bez přivolení osoby oprávněné, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti."

Policisté místního obvodního oddělení nyní případ vyšetřují, protože peníze na místě samozřejmě dlouho nezůstaly. Podezřelý je zatím neznámý muž, který pravděpodobně hotovost našel a odnesl si ji. Svým jednáním se však mohl dopustit přečinu zatajení věci.

"Za to hrozí pachatelům trest odnětí svobody až na jeden rok," popsala Šteinerová. Kladenská policie vyzývá občany, kteří v inkriminovanou dobu spatřili u bankomatu podezřelou osobu, aby poskytli informace na nejbližší policejní služebnu nebo na linku 158.

Šteinerová a celý policejní tým doufají, že právě díky veřejnosti by se mohla získat klíčová informace o osobě, jež si díky hlouposti muže přišla na poměrně zajímavou finanční sumu. Taková dovolená na Maledivách za cizí, to není vůbec špatné.